Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Thuiswerken anno 2020 doe je zo!

Anno bijna 2020 is het steeds normaler dat we thuiswerken. Het is soms qua files ook niet meer te doen in Nederland. Ook werken we steeds flexibeler. Het klokken van half 9 tot 5 uur is écht 1994. Naast deze moderne ontwikkelingen ZZP’en we erop los. Naast een reguliere baan, werken we ons regelmatig in de blubber om onze hobby uit te oefenen. Zit je dan gewoon aan de eettafel? Of misschien wel onderuit gezakt op de bank met je laptop op schoot? Daar zal de Arboarts blij mee zijn ;-) Tijd om de meest inspirerende thuiswerkplekjes voor je op een rij te zetten.

Inspiratieplekje

Een thuiswerkplek moet je inspiratie geven om te werken. Zet dus niet te veel afleiding om je heen, maar laat je hersenen wel prikkelen. Kies ten eerste een rustig plekje uit. Op zolder, een nis in de woonkamer of een speciaal ingerichte werkkamer.

Color it up

Kleur is belangrijk voor je thuiswerkplek. Wit is een basis, maar wel een beetje saai toch? Sommige kleuren stimuleren je harder en beter te werken, zoals geel. Heb je een creatief beroep? Dan is paars de kleur die je moet gebruiken. En meer rust krijg je met blauw of groen.

Lichtinval en akoestiek

Lichtinval is ook van belang. De zon recht in je gezicht werkt natuurlijk niet lekker. Dus zorg voor op het plekje waar je werkt voor goede raambekleding. En je wilt ook niet werken op een galmplek. Wat kan helpen is een vloerkleed, of gordijnen voor de ramen. Zo werk je rustig zonder die echo.

Aankleding

Vergeet de aankleding niet. Niet te druk natuurlijk (een vol bureau is een vol hoofd), maar een beetje inspiratie kan geen kwaad. Een leuk fotootje van je gezin, of een quote op de muur die je stimuleert alles eruit te halen wat erin zit. Ruim wat je niet gelijk in het zicht wilt hebben op in bakken of schaf een kastje aan waar je alles in stopt. Wat ook leuk is, is een plankje met een plantje, dat ene souvenirtje van je favoriete vakantie en iets waar je zeker weten om moet lachen. Zo heb je toch een heerlijk plekje.

Genoeg tips om een fijn werkplekje voor in je huis te maken toch? Advies nodig of hoe het verder in te richten? Kom naar de Woonspecialist!