Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Tijd voor de stoerste woonstijl van de planeet: industrieel

Gek op roze, pastel, zachte stoffen en bloemetjes? Klik maar weg, dan is deze blog niet jouw ding. Of je wilt daar juist verandering in. Want vandaag ga ik het hebben over de stoerste woonstijl van de planeet: de industriële. Opgelet allen, dit mag je niet missen in jouw industriële inrichting.

 

Industrieel

Zoveel mensen, zoveel stijlen… Naja, iets minder stijlen dan mensen. Een hele bekende stijl is de industriële woonstijl. Een stijl die vooral opvalt door de robuuste materialen. Lekker onafgewerkt. Groots. Hard en kaal. Een oude fabriekshal die is omgetoverd tot een loft. En met kaal bedoel ik gewoon neutraal. Wit, grijs, zwart met een paar opvallende kleuren. Vintage-achtig met steenrood en legergroen. Erg interessant allemaal. Wat jij wilt weten is hóe je dat kan toepassen in je eigen interieur. Want leuk hoor zo’n fabriekshal: nog geen 3% van Nederland woont zo. Denk ik dan.

Oud of beton-vloer

Basis is helder. Die moet gewoon of oud zijn, of grijs. Je hebt van die briljante pvc vloeren die lijken op betontegels. Of strak marmoleum in betonkleur. Qua oud bedoel ik een look-a-like houtenvloer die al zo onwijs veel gebruikt is dat ie bijna toe is aan vernieuwing. Maar dat wil je niet, dan ben je namelijk uit je industriële stijl. Beetje jammer dat we die oude vloer niet verkopen…

Op je vloer

Wat wel kan op je nieuwe vloer is een wat grover vloerkleed. Of eentje van een ‘krachtige’ stof gemaakt. Denim ofzo. Denimblauw doet het sowieso goed in een industriële inrichting. En dat kan je ook terug laten komen in wat je voor je raam hebt.

Voor je ramen

Over wat je voor je ramen hebt gesproken. Linnen doet ’t goed qua gordijnen. Wel in de ‘mannelijke’ kleuren. Dikke materialen als zwarte houten jaloezieën zie je het meest terug als zonwering.

Industriële meubels

Oeh vergeet niet je meubels. Oude leren bank – gevalletje inzakken en er nooit meer vanaf komen. Tafel gemaakt van oud eiken - kapot gemaakt natuurlijk. Stenen muur - kan met behang. Stalen stoelen – comfortabele kant losgelaten. Heb je een totaal plaatje? Zo niet. Kom dan maar eens naar de Woonspecialist. Wedden dat we je kunnen helpen?