Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Wat zijn de herfstkleuren van 2019? De Woonspecialist weet ‘t!

Veranderdrang

Veranderdrang is een aandoening of ziekte waar je niets aan kunt doen. Het is ook niets ernstigs, ik lijd samen met duizenden anderen al jaren aan deze epidemie. Bij veranderdrang wil je gewoon altijd iets anders. Gelukkig is het bij mij alleen gebleven bij het veranderen van mijn inrichting. En dan nog niet eens groots, meer als het gaat om kleur. Want waarom zou je toch altijd dezelfde kleuren in huis moeten hebben, terwijl er zoveel kleuren op de wereld zijn. Ook kan je kleur op allerlei gemakkelijke manieren toevoegen in je huis. Op de muur, met accessoires, een vloerkleed en zelfs met je raamdecoratie en gordijnen. Dus hé, veranderdrang is helemaal nog zo verkeerd nog niet.

Nu we weer een jaargetij zijn opgeschoven is het eigenlijk wel weer tijd voor wat veranderingen. Weg met die zomerse tinten, de herfst mag erin! Maar welke kleuren passen daar nou bij? Ik zocht het voor je uit!

Trendkleuren najaar 2019

Het hele jaar zien we meerdere warme tinten voorbijkomen. Zo is de kleur van 2019 ‘Spiced Honey’ nog steeds een favoriet in het najaar. Een warm bruin/goud/beige tint die je kan combineren met iets koelere tinten of juist zachte pastelkleuren.

Naast Spiced Honey zien we nog steeds donkergroen als een trendkleur van dit najaar. Groen met een vleugje blauw, zo kan ik Quiet Clearing het beste omschrijven. En deze kleur past natuurlijk overal bij de ‘standaard’ herfstkleuren.

Echte herfstkleuren

Maar wat zijn nou die echte herfstkleuren? Kijk eens naar buiten. Daar zie je veel geel en oranje van de bladeren. Nu is okergeel daar een mooie variant op en die kan je perfect toepassen in je huis. Groen, bruin, donkerpaars en bordeauxrood zijn ook kleuren die mij gelijk het herfst- en stiekem zelfs het wintergevoel oproepen. Al heb je nu zoveel mooie tinten van die kleuren, dat het niet gelijk ‘kerstachtig’ is. Warme kleuren waar je het vanzelf warm van krijgt. Daar past een bruin/beige tint natuurlijk ook fantastisch bij!

Heb je ook veranderdrang? Dan mag je nu op deze 1e herfstdag aan de slag! Toch nog iets meer kleurinspiratie nodig? Loop eens bij de Woonspecialist naar binnen, dan helpen we je met stijl- en kleuradvies! Tot snel!