Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Gordijnen, jouw musthave deze zomer.

Lang, kort, dik, dun, donker, licht, in alle soorten, kleuren, stoffen en maten verkrijgbaar. Gordijnen heb ik het over. Dé terugkomer van het jaar. Waren ze weg geweest dan? Ja zeker, gordijnen zijn een tijdje niet zo populair geweest vanwege allerlei alternatieven zoals duettes of rolgordijnen.

Maar… ze zijn weer helemaal back in business! Ik zal je eens wat veel gestelde vragen beantwoorden over deze musthaves. Liever direct meer informatie? Kom gerust langs in één van de Woonspecialist winkels bij jou in de buurt.

1. Hoe kies ik de juiste kleur gordijnen?

Tja.. dat is altijd een lastige, pas ik de gordijnen aan op het interieur, of het interieur op de gordijnen? Ik snap dat je die keuze niet zomaar kan maken, want je hebt veel kleuren en materialen in je huis. Toch heb ik een makkelijke manier gevonden om de juiste kleur gordijnen te kiezen. Stel jezelf 3 vragen;

  • Wat is precies de functie van de ruimte?
  • Welke kleur vind ik zelf mooi?
  • Welke kleuren zijn er al in de ruimte?

Op die manier is het makkelijk om een kleur voor je gordijn uit te kiezen. Wil je graag wat vergelijkingsmateriaal? Ga eens langs de bouwmarkt en haal wat kleurstaaltjes op, plak die op de plek van je gordijn en denk er eens rustig over na.

2. Kant-en-klare gordijnen of gordijnen op maat?

Bij de Woonspecialist worden alle gordijnen op maat gemaakt, om precies aan jouw wensen te kunnen voldoen. Wil je graag oversized gordijnen voor een nonchalant effect? Geen probleem. Liever strak afgewerkt precies op de vensterbank? Ook te regelen. Je bent van harte welkom in de winkel voor meer informatie over gordijnen op maat.

3. Wat is het verschil tussen in between en vitrage?

Vitrage ken je wel van vroeger, die witte doorschijnende gordijntjes bij je oma in de keuken. In betweens zijn ook doorschijnend, maar dan minder. De naam zegt het al, het zit tussen vitrage en een gordijn in. De stof is dikker dan vitrage en biedt meer privacy. Een alleskunner dus.

Rust, kalmte en ontspanning. Dat wil jij toch ook? Kies je kleur in onze winkel of je laat je inspireren op onze inspiratiepagina.