Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Mooi zo’n pvc vloer, maar hoe maken ze ‘m?

Het leuke van het schrijven voor jullie én het schrijven voor de meest unieke woninginrichter (de Woonspecialist ter verduidelijking), is dat je zelf soms ook nog iets leert. Al tijden schrijf ik over pvc vloeren. Hoe fantastisch mooi en stijlvol ze zijn. Maar een achtergrond over ‘the making of’: ho maar. Daar weet jij (denk ik) niks van. En eerlijk, ik zelf ook niet echt. Tijd om mij daar eens flink in te verdiepen en mijn bevindingen te delen met de mensen die het willen weten en jij bent daar eentje van ;-)

Wat is een pvc vloer?

Voordat ik je doodleuk ga vertellen hoe ze een pvc vloer maken, kan het handig zijn om te weten wat een pvc vloer is. Heel simpel eigenlijk. Het is een nep houten vloer. Een vloer die lijkt op hout, of steen of beton, maar dan gemaakt van kunststof. Allemaal laagjes flexibel pvc (kunststof) met een patroon van hout of steen dus.

Hoe maken ze het?

En nu begint het interessante gedeelte. Hoe maken ze nou van een stukje kunststof een vloer? Even een kort procesje voor je op een rij (en dit gaat alleen nog even over the good old pvc vloer). Kunststof in vloeibare vorm verhitten ze om weer te koelen tot een hard maar flexibel product. Daarna gaat ’t soms wel door 20 rollen om de kleur en het dessin in te walsen. Zo is iedere pvc vloer uniek. Een simpele uitleg voor een mooi product, vind je niet?

Unieke vloer

Geen enkele pvc vloer is dezelfde. Daarom is het ook altijd handig om een extra pakketje te bestellen bij je vloer om er zeker van te zijn dat, als je een keer een strook moet vervangen, je exact dezelfde kleur in handen hebt. Ook qua kleur en structuur. Zo kunnen ze al een pvc vloer maken die voelt als een houten vloer. Zelfs waar je de noest ziet en de noest voelt. Een techniek die ze ook wel Embossed in Register noemen.

Een beetje achtergrond info kan je best al een eind op weg helpen als het gaat om je vloerkeuze. Want misschien ga je nu wel voor een pvc vloer. Zo ja? Bekijk dan alle varianten in onze winkel. 100% zekerheid dat je daar een mooie gaat vinden.