Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Sterke pvc vloeren

De vloer is de basis van elke ruimte en daarmee een belangrijk onderdeel van je ruimte! Wij zijn gespecialiseerd in vloeren en kunnen je alle soorten vloeren tegen zeer goede prijzen aanbieden. Een pvc vloer is uitermate geschikt voor intensief huishoudelijk gebruik maar ook voor projectmatige of commerciële toepassingen.

Wat is PVC? 

De afkorting pvc staat voor ‘polyvinylchloride’. Het is een type kunststof dat als basis wordt gebruikt voor veel verschillende soorten producten, waaronder ook vloeren. Een pvc vloer is leverbaar in verschillende diktes. In de praktijk betekent dit: hoe dikker de toplaag, hoe minder slijtage. Heeft de vloer een dikke toplaag, dan gaat hij dus nóg langer mee. Doordat er een beschermende toplaag wordt  aangebracht is de vloer niet alleen slijtvast en onderhoudsvriendelijk, het geeft de pvc vloer ook een mooie uitstraling.

Sterke pvc vloeren bij dé Woonspecialist

Een pvc vloer voelt comfortabel aan onder de voeten. De vloeren bestaan uit langwerpige stroken of uit vierkante tegels. De Woonspecialist levert 2 verschillende systemen: pvc met klikverbinding en zelfklevend pvc parket. Bij een klikverbinding is de pvc vloer 'zwevend', dat betekent: niet aan de vloer vastgeplakt. Je kan de pvc vloer ook verlijmen, dan heeft elke pvc strook of tegel een plaklaag. Hiermee plak je het pvc eenvoudig direct op de vloer of ondervloer.

Sterk en krasvast

Een pvc vloer met een beschermende toplaag is heel sterk en krasvast. Geschikt voor een intensief huishouden. In vele kleuren en dessins en nauwelijks te onderscheiden van natuurlijk hout en steen.

Bestand tegen vocht

Omdat een pvc vloer goed bestand is tegen stoom, vocht en damp, is het ook een ideale vloer voor de keuken en de badkamer. En makkelijk schoon te houden waardoor het direct ook een hygiënische vloer is!

Weinig onderhoud nodig

Een pvc vloer heeft niet veel onderhoud nodig. Afnemen met een stofwisser is vaak al genoeg om de pvc vloerbedekking schoon te houden. Af en toe een sopje met onderhoudsmiddel houdt de vloer prachtig en in topconditie. 

Sterke pvc vloeren bij dé Woonspecialist

Betonlook of hout? 

Zowel de pvc klikvloeren als de zelfklevende pvc vloeren vind je bij ons in diverse kleuren en met verschillende looks en patronen. Houd je van een industriële stijl, kies dan voor pvc met een betonlook. Deze vloeren zijn bijna niet van echte betonnen vloeren te onderscheiden. Ook wanneer je een klassiekere woonstijl mooier vindt kan je voor pvc kiezen. Want een pvc vloeren gelegd in een visgraatpatroon is momenteel heel populair. Door de voelbare structuur zien deze vloeren eruit als een echt natuurproduct, met de voordelen van pvc.

Pvc vloeren kun je daarnaast goed combineren met vloerverwarming. Heb je vloerverwarming in huis of wil je vloerverwarming laten aanbrengen in jouw nieuwbouwwoning? Dan is de pvc vloer een veilige en geschikte keuze. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een echt houten vloer gaat pvc niet werken of kromtrekken. 

Naast het feit dat een pvc vloer betaalbaar is heb je ook nog eens super veel keuze. Je kunt niet alleen kiezen uit alle houtsoorten in verschillende tinten maar ook uit diverse patronen tot aan visgraatmotief toe.

Twijfel je of een bepaald patroon bij jouw woonstijl past? Dan ben je van harte welkom in één van onze woonwinkels. Je kan ter plekke de stalen bekijken en je laten inspireren en adviseren. Ook advies bij jou thuis is mogelijk, dan leggen wij jouw favoriete staal zo op de vloer en zie je direct het effect. 

"Voor elke kamer in jouw huis hebben wij een perfecte pvc vloer!"

Waar moet je op letten?

 

Geluiddempende ondervloer 

Wil je een pvc vloer kopen, maar woon je op een etage of in een appartement waar je moet voldoen aan de 10dB norm vanwege onderburen? Dan adviseren wij om de pvc vloer te combineren met een geluiddempende ondervloer. Want ook al heeft een pvc vloer een laag loopgeluid, dit voldoet niet automatisch aan de wettelijke eis van 10db. Met een geluiddempende ondervloer zorg je ervoor dat geluiden van schoenen, hakken of poten niet te horen zijn.

 

Egaliseren of ondervloer? 

Een goede ondergrond is ook nodig om de vloer perfect te leggen. Indien nodig egaliseren wij of leggen wij een ondervloer. Alleen dan ben je verzekerd van een perfect resultaat. 

 

Pvc in de badkamer of keuken

Je kunt gerust een pvc vloer kopen voor jouw badkamer of keuken want het materiaal kan prima tegen vocht. Het zijn stuk voor stuk vloeren die ook goed tegen een stootje kunnen. Mocht je per ongeluk iets laten vallen wanneer je ’s ochtends gauw de deur uit moet, bijvoorbeeld een flesje aftershave of je kop koffie? Geen probleem met pvc; je maakt het snel en makkelijk schoon. Daarbij is een pvc vloer met de uitstraling van natuurlijk materialen de perfecte sfeermaker.    

 

Weekmakers en pvc vloeren

Alle Woonspecialist pvc vloeren zijn goedgekeurd en niet schadelijk. Bij dé Woonspecialist hebben we nogal een collectie pvc vloeren. Hoe zit het nou precies met weekmakers? Dat leggen we graag uit. Je wil er bij de aanschaf van een pvc vloer natuurlijk zeker van zijn dat dit een milieubewuste keuze is en geen negatief effect zal hebben op de gezondheid. Om het pvc soepel te houden worden namelijk ftalaat (industriële chemische stoffen) weekmakers gebruikt. Ook Vluchtige Organische Stoffen (VOS), hebben effect op de gezondheid. Dit zijn stoffen die gemakkelijk verdampen bij kamertemperatuur. Ze zitten in verf en schoonmaakmiddelen, maar ook in brandvertragers en in sommige weekmakers. Behalve de strengste Europese normen, moeten pvc vloeren ook voldoen aan de nog strengere vrijwillige standaard van Eurofins. Op deze manier ben je zeker van een minimale impact op de luchtkwaliteit.

Maar er is goed nieuws! Er zijn tegewoordig bio weekmakers, om milieu en gezondheid te waarborgen. Deze isosorbide weekmakers zijn onschadelijk voor milieu en gezondheid. Deze zijn opgebouwd uit sorbitol en vetzuren en zijn biologisch afbreekbaar. De bio-weekmakers zijn ftalaatvrij en te herkennen aan het ECO+ keurmerk. Al onze pvc vloeren hebben dit keurmerk en zijn milieubewust. Zo weet je zeker dat de pvc vloer die je bij dé Woonspecialist uitzoekt en laat leggen, gezond is voor jou en voor je medemens.

Als jou niets meer in de weg staat om een keuze te maken, kan je dat hieronder aangeven. We maken graag een afspraak met je!

 

Onze eigen stoffeerders zorgen er voor dat de vloer perfect wordt gelegd. En dat maakt het kopen van een pvc vloer bij de Woonspecialist zo makkelijk: advies, levering en monteren onder één dak! Kom naar één van onze winkels en wij doen de rest!