Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Een vloer met vloerverwarming?

Steeds meer vloeren worden gelegd met vloerverwarming. Dit is een verwarming die onder jouw vloer wordt ingebouwd. Dat kan op verschillende manieren. Wij onderscheiden de vloerverwarming die in de cementen ondergrond wordt gefreesd; een geschikte manier bij bijvoorbeeld een nieuwbouwhuis want je hebt voldoende inbouwhoogte nodig. Je kan ook kiezen voor de variant met matten. Deze zijn dun, makkelijk en snel te installeren onder je nieuwe vloer.

Je verwarmt je huis in beide gevallen heel gelijkmatig. Je kan vloerverwarming zelfs als enige (hoofd)verwarming gebruiken. Hierdoor ben je milieubewust bezig en bespaar je zelfs energie. Dat wil toch iedereen?

(Elektrische) vloerverwarming I dé Woonspecialist

Als hoofdverwarming

Hiermee wordt de kamertemperatuur geregeld door de warmteafgifte van de vloer. Dit is een gelijkmatige verdeling waardoor je kan besparen op energiekosten want de thermostaat kan twee of drie graden lager. En je hebt geen radiatoren nodig!

Voordelen vloerverwarming

Je kunt geld besparen op je energierekening, want je hebt een lager verbruik. De tempertauur is aangenaam door de gelijkmatige verdeling van de warmte. En je hebt een grote keuze in soorten vloeren. Zelfs bij tapijt is vloerverwarming mogelijk!

Geschikte vloeren vloerverwarming

Er zijn vele soorten vloeren die geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming. Bijvoorbeeld diverse pvc vloeren, tapijt, laminaat, marmoleum en vinyl of natuursteen. Mits deze vloeren de warmte goed doorlaten. Wij weten welke!

Vloerverwarming vloeren

Doordat je vloer gelijkmatig wordt verwarmd heb je nagenoeg geen temperatuurverschillen in kamer. Kies je voor elektrische vloerverwarming dan raden wij bij voorkeur een temperatuurregeling per vertrek aan. Zo voorkom je dat de temperatuur alleen kan worden gegarandeerd in de ruimte waar een thermostaat aanwezig is.

Bij het kiezen van een geschikte vloer op vloerverwarming let je er goed op dat de vloer niet de warmte tegenhoudt. Er zijn vele soorten vloeren die de warmte goed doorlaten. Je mag denken aan bijvoorbeeld pvc vloeren, tapijt, laminaat, marmoleum en vinyl of natuursteen.

Laat je goed informeren welke combinatie vloer en vloerverwarming het beste rendement geeft.

"Een aangename, constante warmte in je huis. Dat scheelt!"

Infrezen of matten?

Mocht je kiezen voor het infrezen van de vloerverwarming in de bestaande vloer, dan komen de verwarmingsleidingen in de sleuven te liggen. De buizen liggen dan dicht onder de uiteindelijke vloer. De vloer wordt op deze manier snel verwarmt en warmteverlies wordt beperkt. Infrezen wordt vaak toegepast bij casco (nieuwbouw) projecten en bij renovatieprojecten waarbij de dekvloer nog in prima staat is. Of wanneer je bij tegels vloerverwarming wenst.

Wanneer er geen mogelijkheid is tot infrezen van de vloerverwarming dan zijn de elektrische vloerverwarmingsmatten een goed alternatief. Deze uitrolbare matten worden direct onder je vloer gelegd. Hiervoor hoeft er niet gefreesd te worden en dat scheelt.

(Elektrische) vloerverwarming I dé Woonspecialist
(Elektrische) vloerverwarming I dé Woonspecialist
(Elektrische) vloerverwarming I dé Woonspecialist
(Elektrische) vloerverwarming I dé Woonspecialist

Dé Woonspecialist; ook op het gebied van vloeren, raamdecoratie, gordijnen en kasten op maat ben je bij ons aan het juiste adres.  En dat maakt het kopen bij dé Woonspecialist zo prettig en makkelijk; advies, levering en montage onder één dak!