De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2424 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten
Nordic Ice_Fiastra 46630_portrait 2_room
Meer weten over elektrische vloerverwarming?

Vul dan onderstaand formulier in,
dan nemen wij contact met je op! 

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je volledige postcode in, bv. 1234 AB. Daarmee sturen we je vraag naar de dichtstbijzijnde winkel.
Nieuwsbrief
Hidden
Hidden
Hidden

Wij vinden jouw privacy belangrijk. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens, staat beschreven in onze in onze privacy policy.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ingefreesde vloerverwarming

Je kent het vast; lekker thuis op de grond zitten of hele dagen op blote voeten lopen. Als je hier van houdt, kies dan bij je nieuwe vloer direct voor ingefreesde vloerverwarming. Dit is de meest traditionele manier om je vloer te verwarmen.

Bij deze vorm van vloerverwarming worden de verwarmingsbuizen in de vloer gefreesd en daardoor onzichtbaar. Hierdoor ontstaat er een gelijkmatige en efficiënte verwarming van de ruimte, omdat de warmte gelijkmatig over de hele vloer wordt verdeeld. Dit maakt het een populaire keuze bij zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Voordelen van ingefreesde vloerverwarming

  • Efficiëntie: ingefreesde vloerverwarming verwarmt een ruimte gelijkmatig, omdat de warmte direct vanuit de vloer komt. Dit resulteert in een efficiëntere verwarming van de ruimte, wat leidt tot een lager energieverbruik en lagere stookkosten.
  • Esthetiek: omdat de verwarmingsbuizen in de vloer zijn gefreesd, is het volledig geïntegreerd in de vloer en onzichtbaar. Dit betekent dat er geen zichtbare buizen of radiatoren zijn, wat zorgt voor een strak en esthetisch interieur.
  • Ruimtebesparing: doordat er geen zichtbare buizen of radiatoren zijn, bespaart ingefreesde vloerverwarming ruimte in de kamer.
Moduleo Galtymore Oak visgraatvloer

Ingefreesde vloerverwarming bij de Woonspecialist

Slaapkamer met pvc visgraat vloer en vloerverwarming

Kosten van ingefreesde vloerverwarming

De kosten van ingefreesde vloerverwarming kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Een belangrijke factor is het oppervlak van de te verwarmen ruimte. Hoe groter de ruimte, hoe meer materiaal er nodig is, en dus hoe hoger de kosten zullen zijn.

Naast de kosten van het infrezen van vloerverwarming en de kosten van de vloerverwarming zelf, zijn er ook nog bijkomende kosten waar je rekening mee moet houden, zoals de kosten van installatie, het afwerken van de vloer en de kosten voor eventuele aanpassingen aan de verwarmingsinstallatie.

Hebben wij alle informatie compleet en heb jij jouw keuze gemaakt, dan maken we natuurlijk een offerte voor je. Kom gezellig langs in de winkel!

Hout_Heritage_Oak Lime Stone Brushed_41007002_Modern Minimal_151029-0053

Zijn er nadelen aan ingefreesde vloerverwarming?

We moesten goed zoeken want doorgaans worden de relatief hoge kosten als enige nadeel gezien. Ingefreesde vloerverwarming is over het algemeen duurder dan andere soorten vloerverwarmingssystemen, zoals elektrische vloerverwarming. Dit komt omdat het proces van het frezen van sleuven in de vloer arbeidsintensiever is en er meer materialen nodig zijn, zoals een betonnen ondervloer en leidingen. Dit kan resulteren in hogere installatiekosten.

Bij het aanleggen van alle soorten vloerverwarming mag je ook rekening houden met de kosten van de uiteindelijke vloer die je over de vloerverwarming legt. Weet je dat er vele soorten vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming?

Visgraat laminaat houtlook BerryAlloc Chateau

Bestaat er vloerverwarming zonder frezen?

In een nieuwbouwhuis kan je makkelijk kiezen voor ingefreesde vloerverwarming. Stel dat je vloerverwarming in je huidige huis wilt. Is frezen dan de enige optie? Nee. Dan bestaat er ook elektrische vloerverwarming.

Dit is een moderne en innovatieve manier om uw huis te verwarmen. In tegenstelling tot traditionele vloerverwarming, wordt bij vloerverwarming zonder frezen gebruik gemaakt van ultradunne buizen die in zogenaamde matten op de bestaande vloer worden gelegd. Heel geschikt voor renovatieprojecten, en kan gecombineerd worden met onder meer marmoleum, pvc, laminaat en zelf tapijt. Meer weten? Dat kan! Want elektrische vloerverwarming is een perfect alternatief!

Marmoleum Forbo
Vloer – pvc – therdex – licht – staand – keuken – houtlook – visgraat (3).jpg
Tropical Forest_Fiastra 46733 – Sierra Oak 58876_room v2
Vloeren – pvc – Moduleo – Coastal Spirit Ethnic wenge 28282_room – sfeerfoto – vierkant.jpg

Ingefreesde vloerverwarming als hoofdverwarming?

Als hoofdverwarming is ingefreesde vloerverwarming vooral geschikt voor goed geïsoleerde ruimtes met een laag warmteverlies, zoals goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen of gerenoveerde woningen met goede isolatie. In deze situaties levert vloerverwarming als hoofdverwarming voldoende warmte  om de ruimte comfortabel te verwarmen.

Doordat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld over de hele vloer, kan de thermostaat op een lagere temperatuur worden ingesteld dan bijvoorbeeld bij verwarming via radiatoren. Dit zorgt voor een lager energieverbruik en lagere stookkosten.

Kom gerust langs met al je vragen. Ook als je eerst interieuradvies wilt bent je bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag!