De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2351 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten
Therdex
Coretec
Therdex (2)
Een vloer voor iedere stijl en elk budget!

Vloeren

De vloer is een opvallend fundament in je huis. Het is niet zomaar iets waar je over heen loopt, het is letterlijk de basis in je interieur. Vloeren veranderen je interieur gelijk van sfeer en stijl. Van koud tot warm, van steriel naar uitnodigend. Van daaruit bouw je je woninginrichting verder op met een kleur op de muren, raamdecoratie en gordijnen, tot aan meubels toe. Voor elk huis, iedere woonstijl en elk budget heeft de Woonspecialist een passende vloer. De keuze is enorm dus waar let je dan op en wat is de laatste trend? Wij helpen je graag een handje!

Hoe kies ik mijn vloer?

Bij het uitzoeken van een nieuwe vloer is het handig te kijken naar de samenstelling van je huishouden. Woon je alleen, heb je een roedel huisdieren of een gezellig groot gezin waarbij kids door huis fietsen? Je begrijpt vast dat dit jouw keuze mede bepaalt.

En natuurlijk; wat vind je mooi? Houd je van zacht en comfortabel tapijt of kies je een harde vloer al dan niet gecombineerd met een vloerkleed? Hier kan je ongetwijfeld advies en inspiratie bij gebruiken. Dé Woonspecialist helpt je graag. Of je nu kiest voor pvc, Marmoleum®, tapijt, of vloeren van laminaat; wij hebben een ruime keuze. Maak een afspraak of kom gewoon langs in de winkel.

Welke soorten vloeren zijn er?

De keuze in vloeren is enorm. Niet alleen in soorten, ook nog eens in kleuren en dessins. Er zijn vloeren met een steen-, beton- of houtlook. Helemaal hip en heel gebruiksvriendelijk is pvc. Een pvc vloer kan je recht leggen en in een patroon als bijvoorbeeld visgraat of een Hongaarse punt. Weet je dat pvc een sterkte vloer is die ook nog eens bestand is tegen vocht, in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat?

Bij de Woonspecialist vind je ook een ruim assortiment vloeren Marmoleum® en vinyl. Het verschil hiertussen is dat Marmoleum® over het algemeen een langere levensduur heeft. Wil je liever een zachte vloer, kies dan voor hoogpolig of laagpolig tapijt. En vind je een harde vloer prettiger in onderhoud en wil je toch het comfortabele van tapijt, kom dan eens langs voor onze karpetten. De keuze is reuze, in elk dessin en iedere afmeting!

Een nieuwe vloer met vloerverwarming leggen?!

Doen! Als het even kan, kies direct voor vloerverwarming. Er zijn namelijk heel veel vloeren geschikt voor vloerverwarming. Ook pvc en zelfs tapijt!  En wie wil dat nou niet; heerlijke contante warmte in huis? Wil je meer weten over de verschillende soorten vloerverwarming, bekijk onze pagina!

De vloeren van de Woonspecialist

High Resolution-FORBO VTwonen Forbo-063722 duin

Moet ik mijn vloeren egaliseren?

Dat is een vraag die onze experts voor je beantwoorden. Want behalve dat wij de meest uiteenlopende en mooiste vloeren voor je hebben, denken wij met je mee over je vloeren isoleren en egaliseren,  over je ondervloer en over de afwerking met bijvoorbeeld plinten.

Er zijn verschillende mogelijkheden om plinten te kiezen en als je een harde vloer kiest, hebben wij ook inspiratie voor je wat vloerkleden kunnen doen met sfeer en comfort. Kom daarom langs in onze winkel.

Bekende vloermerken en duurzame vloeren

Wij werken met kwalitatief goede merken, zodat jij lang kan genieten van je nieuwe vloer. Elk merk heeft een ruime keuze in kleuren en dessins, zodat er altijd een vloer aansluit bij jouw smaak en wens. Denk aan merken als; Forbo, Moduleo, COREtec en Tarkett.

Wil je helemaal goed kiezen, overweeg een duurzame vloer. Ons eigen merk PUUR heeft prachtige vloeren met een CO2 neutraal productieproces, waardoor je een minimale footprint achterlaat. Mooi voor jou, beter voor ons milieu!

Wat is de meest krasbestendige vloer?

Stel je hebt een groot en wild gezin of huisdieren, dan is een krasbestendige vloer een goed idee! De vele kindervoetjes of -fietsjes, de nagels van je honden, het schuiven van stoelpoten; krassen zijn zo gemaakt. Neem de samenstelling van je huishouden dus mee in je keuze. Welke vloer is krasbestendig? Door de beschermende toplaag is pvc een hele sterke en krasvaste vloer. Wil je advies én inspiratie; bezoek onze winkel.

Vakmanschap de Woonspecialist

Jouw nieuwe vloer leggen?

Stel je kiest uit alle mogelijke vloeren pvc, ga je dat dan zelf leggen of laat je dit leggen? Niet alle vloeren lenen zich ervoor om zelf te leggen. Zeker als je kiest voor een patroon als Hongaarse punt of visgraat, vraagt het leggen om kennis en ervaring. Als je er zelf aan begint denk dan aan de volgende zaken;

  • Zorg voor een schone, egale, en droge ondervloer. Verwijder oude vloerbedekking, spijkers en obstakels. Repareer eventuele schade aan de ondervloer.
  • Bepaal hoe je de vloer wilt leggen (in de breedte of lengte). Markeer referentiepunten en gebruik krijtlijnen om de indeling te bepalen.
  • Snijd de vloerdelen op maat, rekening houdend met hoeken en obstakels. Gebruik de juiste lijm of bevestigingsmethode voor het vloertype en volg de instructies van de fabrikant.
  • Sluit de vloerdelen nauwkeurig aan en zorg ervoor dat er geen kieren of openingen zijn. Bevestig ze stevig aan elkaar volgens de instructies.
  • Installeer plinten om de randen van de vloer af te dekken en eventuele kieren te verbergen. Zorg voor een strakke afwerking langs muren en obstakels. Verwijder overtollig lijm of kit en maak de vloer schoon.

Houd er rekening mee dat de specifieke stappen en vereisten kunnen variëren afhankelijk van het vloertype (bijv. hout, tegels, laminaat, tapijt), dus het is essentieel om de instructies van de fabrikant te volgen en, indien nodig, deskundig advies in te winnen. Zorg altijd voor de juiste veiligheidsmaatregelen en gereedschappen bij het zelf leggen van vloeren.

Laat je vloer leggen!

Weet dat wij  elke vloer met passie, liefde en vakmanschap voor je inmeten en  leggen!

Vloerverwarming en pvc vloer laten leggen

Wat kost jouw vloer?

Wil je weten op welke kosten je mag rekenen, dat begrijpen we. De totale kosten zijn afhankelijk van de soort vloer en de afmeting van de ruimte waar de vloer komt. Maar ook zaken als; heb je een ondervloer nodig, wil je ook  vloerverwarming onder je  vloer en leg je de vloer zelf of laat leggen, nemen we mee. Weten we dit, dan volgt de offerte. Zo weet je precies waar je aan toe bent, wel zo prettig. Wees verstandig; kies jouw vloer bij de Woonspecialist en laat jouw nieuwe vloer door onze vakmensen inmeten en monteren.

Vloerverzorging en onderhoud

Er bestaat geen enkele vloer die je niet hoeft te onderhouden. Elke vloer kan een beetje aandacht gebruiken. Denk aan onderstaande algemene tips voor het schoonmaken, onderhouden en beschermen van verschillende vloertypen:

Regelmatig onderhoud is essentieel
Stofzuig of veeg je vloer regelmatig om vuil en zand te verwijderen, vooral op harde vloeren zoals pvc en laminaat. Gebruik de juiste reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor het vloertype. Vaak is lauw water voldoende. Vermijd agressieve chemicaliën die de vloer kunnen beschadigen. Voor vlekken of gemorste vloeistoffen, veeg ze onmiddellijk op om te voorkomen dat ze in de vloer trekken.

Pas op voor schade
Plaats viltglijders onder meubelpoten om krassen op harde vloeren te voorkomen. Gebruik deurmatten bij ingangen om vuil en gruis op te vangen voordat het de vloer bereikt.

Houd er rekening mee dat de specifieke reinigings- en onderhoudsinstructies kunnen variëren op basis van het merk en materiaal van de vloer. Volg altijd de aanbevelingen van de fabrikant.

moduleo
KEUKEN-63468_Grey-Stone portrait
Vloeren – pvc – Moduleo – Cool Classics_Galtymore Oak 86339_room – staand

Welk type vloer is het beste voor mijn huis?

De juiste vloer kiezen heeft niet alleen te maken met je smaak en je budget, ook welke vloer er past bij jouw huishouden en in welke vloer de ruimte komt. Veel mensen willen weten welke vloer wat de trend van het moment is en het meest geschikt is voor hun specifieke situatie. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk. Maak daarom een afspraak zodat we samen jouw specifieke situatie en wensen bespreken.

Wat zijn de beste vloeren voor huisdieren?

Welke vloeren zijn het beste bestand zijn tegen krassen, vlekken en gemakkelijk schoon te maken? Die vloeren zijn namelijk comfortabel voor huisdieren en hun baasjes. Je komt dan meestal uit op een harde vloer zoals pvc. Ook nog eens heel onderhoudsvriendelijk!

Hoe kan ik geluidsoverlast van vloeren verminderen?

Dit is een veelgestelde vraag in appartementen en woningen met meerdere verdiepingen, en het heeft betrekking op geluidsisolatie en dempingstechnieken. Kies in elk geval een goede ondervloer. Vermijd zwevende vloeren en combineer met vloerkleden.

Een duurzame vloer, eentje met een lange levensduur of met een goed verhaal en een kleine ecologische voetafdruk, de Woonspecialist is hét adres voor jouw nieuwe vloer. Wil je meer weten? Kom langs!

Veelgestelde vragen

Wil jij zo min mogelijk galm of harde geluiden in je kamer? Ga dan voor een 10 decibel ondervloer! Dit betekent dat het geluid dat ontstaat wanneer je over de vloer loopt, onder een specifiek decibelniveau moet blijven. In Nederland is dit vaak vastgesteld op 10 dB, vandaar de term “10 dB ondervloer”!

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kom dan langs in onze winkel, we adviseren en inspireren je graag!