Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

De lente van 2020 komt eraan: maar wat zijn de laatste woontrends?

Jahaa, de mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken. Neee nee, het is geen kerst. Het is lente! En daar krijg ik nou écht een geluksgevoel van. De zon die zich lekker vaak laat zien. Een temperatuurtje dat je soms met of soms zonder jas naar buiten kan. Je mag weer heerlijk achter in de tuin, of in het park zitten en daar smaakt de wijn nog lekkerder. En in het park kan je volledig incognito mensen kijken met je zonnebril op. Niet gek hè dat het voor mij ‘the most wonderfull time of the year’ is.

Maar niet alleen voor buiten krijg ik de lentekriebels. Ook in huis. En nu ga ik het even niet hebben over die ellendige voorjaarsschoonmaak (al is die best fijn moet ik eerlijk zijn). Je huis kan wel een lente update gebruiken. Tijd om oude spullen aan de kant te schuiven en ruimte te maken voor iets nieuws. Maar wat? Daar kom ik je bij helpen. Want speciaal voor jou zet ik de laatste 3 lente-trends voor je op een rij. Read and learn!

 

1. Back to basic

Het meest opvallende dit voorjaar, wat we ook het hele verdere jaar gaan zien, is dat we niet meer zo ‘gek’ doen. Gewoon terug naar de basis. En de basis is licht met aardetinten en natuurlijke materialen. Niet alleen natuurlijk als in uit de natuur, zoals hout en bamboe, maar ook duurzaam. Een lekker plantje in de hoek, wollen kleedje op de vloer. Maar vergeet niet: less is more bij deze trend!

2. Elegantie

Een stijl die je zelfs met het koude weer prima kan toepassen in je woning. De stijl kenmerkt zich door organische vormen en diepere kleuren. Het neigt een beetje naar de klassieke stijl en daar is helemaal niets op aan te merken. Dus ben jij niet van de ‘yes, het is eindelijk weer licht deze lente’, dan past deze iets donkere stijl echt beter bij je in het voorjaar.

3. Slim interieur

Nee klopt, deze trend heeft niets met stijl of smaak te maken. Meer met het vernieuwde van je huis. Het slimmer maken van je huis. Want een huis zonder gadgets is écht not done anno 2020. En je huis kan ook steeds slimmer zijn. Een slimme thermostaat, ledlampen, je Google home, robotstofzuiger, camera’s op wifi én natuurlijk elektrisch bedienbare raamdecoratie en gordijnen. Niets is te gek dit voorjaar.

Of je nu een bepaalde stijl hebt, of je huis volstopt met slim apparatuur. Het voorjaar van 2020 kan niet meer stuk. Want de zon schijnt bijna elke dag. Geniet van de lente!