Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Duurzaam leven is jouw doel voor 2019

Duurzaam leven is een trend. Zo zien we steeds minder plastic in onze huishoudens, want plastic ‘lost’ nu eenmaal niet vanzelf op. Maar ook het gebruik van energie hoort hierbij. Denk aan het verminderen van elektriciteit in je huis en het lager zetten van je verwarming. Zo kan je ook al veel besparen in je huis door het goed te isoleren en met het plaatsen van zonnepanelen. Doe jij hier al aan mee? Of zegt het je niet zoveel? Tijd om ons eens goed te verdiepen in het duurzame leven en wat je woninginrichting hierbij aan kan meedragen.

Lekker lang en heet douchen, of toch maar niet?

Liever niet. Ten eerste is heet douchen, naast dat het heerlijk is, prijzig. De verwarming is nu eenmaal een paar graden hoger dan moet. En dat kost geld. Moet ik het nog hebben over de lengte van de van het douchen? Feit blijft dat we allemaal te veel water gebruiken. Dus nee, ook dat mag niet. Zet een klokje, maak het niet te heet en geniet van wat je hebt.

Afval hier, afval daar…

Sinds kort een topsport bij ons in huis: het scheiden van afval. We hebben 4 bakken. Eentje voor alle groente, fruit en bloempruttel die we dan ook nog netjes in een afbreekbaar bio-zakje stoppen. Een bak met al het plasticafval. Een enorme papierbak en nog een klein emmertje met restafval. En oh wacht, we hebben ook nog een bak voor het glas. Het lijkt misschien een heel werkje, maar als je het eenmaal weet en je weet waarvoor je het doet, dan went het vanzelf. Een beter milieu begint bij jezelf mensen :-)

Duurzame woninginrichting

Kunnen wij van de Woonspecialist je ook nog helpen duurzamer te leven? Jazeker! Denk alleen al aan je vloer. Een marmoleumvloer is een natuurproduct, gemaakt zonder schadelijke stoffen. En veel van onze pvc-vloeren zijn ook gemaakt met bio-weekmakers en zijn dus allesbehalve schadelijk voor het milieu. Ook veel andere vloeren hebben een keurmerk, ook diverse tapijten. Wil je bewust kiezen voor een duurzame vloer? Vraag dan in de winkel naar vloeren met dat keurmerk en draag je steentje bij.

Duurzame raamdecoratie en gordijnen

Ook hebben we gordijnen en raamdecoratie die gemaakt zijn van plastic. Het toppunt van recyclen. En doen ze afbreuk aan de kwaliteit of de ‘mooiigheid’? Zeker niet, het is alleen een stuk duurzamer. En dat wil je toch?

Nogmaals, een beter milieu begint bij jezelf. En de eerste stap is gezet door het lezen van mijn blog, toch?