Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Past de Scandinavische stijl ook helemaal bij jou?

Je hebt stijlen die je in bijna ieder interieur terug ziet komen. De Scandinavische stijl is daar eentje van. Waarom toch denk je misschien? Best simpel eigenlijk. Deze stijl is rustig, neutraal en licht en dat voelt goed voor de meeste mensen. Want (dag)licht maakt een mens gelukkiger. Maar hoe krijg je jouw interieur in de Scandinavische stijl? Ik geef je een paar tips.

Kies voor wit

Wit is de basis! Want van een witter huis krijg je een lichter huis. En met de basis bedoel ik in ieder geval de vloer en/of de muren. Als iets daarvan al wit is, dan ben je een heel eind. En dat witte kan je ook in de stoffen terug laten komen. Denk aan een schapenvachtje en heerlijke donzige kussens.

Pasteltinten

Nu is wit al heel goed, maar met lichte en zachte – vaak pastel – kleuren, maak je een Scandinavische stijl qua kleur écht af. Denk aan zachtroze gordijnen, of licht gekleurde accessoires. Een karpet in pasteltint zal ook niet verkeerd staan in deze stijl. En vergeet toch niet dat ene kleine muurtje stiekem toch een kleurtje te geven, gewoon voor de fun :-)

Hout, hout en nog eens hout

Wat echt past bij de Scandinavische stijl is hout. Dat is ook echt iets wat je in Scandinavië veel ziet natuurlijk. Hout. En met hout maak je het gelijk sfeervol, zeker in combinatie met het witte in je interieur. Een mooie licht houten vloer staat mooi, of kies voor licht houten meubels. En die houten vloer hoeft niet van echt hout te zijn natuurlijk, je hebt in ook houten vloeren in pvc-varianten die net zo Scandinavisch zijn door de houtlook.

Opruimen

Hoe minimalistischer, hoe beter! Dus ruim op. Zorg ervoor dat je niet te veel spulletjes in huis hebt. Less is more past perfect bij deze stijl. Met de Scandinavische stijl haal je de rust en de natuur een beetje binnen. Een heerlijke plek om deze lente en zomer door te komen. Want wie niet naar buiten mag, moet de rust en de natuur maar naar binnen halen.