Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Creëer je eigen rustgevende slaapkamer

Niets zo belangrijk als goed kunnen slapen. Je nachtrust is erg waardevol. Ik leg je uit hoe jij die rustgevende slaapkamer creëert. Van kleuren tot materialen en tips om helemaal zennnnn te worden voordat je gaat slapen. Mocht je na het lezen van deze blog nog vragen hebben, of graag meer informatie willen over raamdecoratie, vloeren of gordijnen, neem dan gerust contact op met een Woonspecialist winkel bij jou in de buurt. Je kan uiteraard ook binnenwandelen bij één van onze winkels en laat je inspireren!

Goede raamdecoratie

Lekker slapen begint met goede raamdecoratie. Houd je van lekker donker? Zorg voor een rolluik, praktisch en donker! Liever wat romantischer? Combineer dan lichte oudroze inbetweens van Vadain met overgordijnen en eventueel shutters van Blend. Een combinatie van die 3 is perfect voor jouw ideale slaapkamer.

Kleuren die uitnodigen

Uiteraard is er niets zo persoonlijk als kleur, maar ik houd zelf van zachte kleuren en warme tinten in de slaapkamer. Dat geeft al een rustig en relaxed gevoel. Laat dit terugkomen in de kleur op je muur, je beddengoed of zelfs in je pvc vloer. Wil je een serene look? Kies dan voor de kleuren ijsblauw, oudroze of vaalgroen. Ik ben ook fan van planten in de slaapkamer. Naast dat groen een mooie kleur is, geeft een plant extra zuurstof. Altijd fijn!

Zennnn

Een paar tips om je helemaal zen te voelen voordat je in je bed stapt.

  • Opgeruimd staat netjes!

Niets fijner dan dat je kamer opgeruimd is en je hoofd leeg als je naar bed gaat. Koop die kast op maat bij de Woonspecialist en ruim je spulletjes op.

  • Nachtkastje leeg

Tv in de kamer? Niks ervan, weg dat ding! Je wilt je zen voelen, en dat gebeurt niet als je tv gaat kijken. Je nachtkastje is er voor om slechts een paar dingen binnen handbereik te hebben, zoals een spannende thriller en een glas water. Je telefoon mag er ook liggen, maar dan alleen om als wekker te gebruiken. Het is bewezen dat het niet goed voor je is om nog naar een scherm te kijken vlak voordat je gaat slapen. 

  • Sfeerverlichting

Steek een kaarsje aan of doe een sfeerlampje aan met warm licht. Een rustgevend muziekje kan trouwens ook geen kwaad. Vogelgeluiden of watervallen, heerlijk ontspannen. Alsof je in de spa bent! Stap in je mooi opgemaakte bed met uitnodigende kleuren en ga even lekker relaxen met een boek. Je ogen vallen vanzelf dicht, hó wacht, vergeet dat kaarsje niet uit te blazen! Slaap lekker! 

Ben jij op zoek naar raamdecoratie, inbetweens, shutters, overgordijnen of vloeren? Kom naar de dichtstbijzijnde Woonspecialist bij jou in de buurt en laat je inspireren en adviseren.