Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Verkoop je huis als de beste

In tijden als deze heb je eigenlijk geen tips nodig om je huis te verkopen. Iedere woning gaat voor een flink bedrag over naar de ander. Maar wat als je een onverkoopbaar huis hebt? Of wat als we over een paar jaar weer in een recessie terechtkomen. Dan heb ik je in ieder geval al heel wat tips gegevens om je huis te verkopen als een echte makelaar. Een makelaar met gevoel voor stijl, dat dan wel!

Eigenlijk is de eerste tip; maar een to-do-lijstje en vraag eventueel vrienden en familie om te helpen ????

Tip 1: lekker opfrissen

Heb je nog houten schrootjes aan het plafond? Schilder ze! Zijn je rolgordijnen helemaal vergeeld? Investeer in nieuwe! Maak je muren wit die je eerder in fluoriderend roze had geschilderd. Weet je, kleur is heel persoonlijk: dus houdt het zo neutraal mogelijk. En met deze opfrisbeurt voelt je huis weer als nieuw, ook voor potentiële kopers.

Tip 2: opruimen die handel

Klink logisch: als je je huis te koop hebt staan, dan ruim je het op. Maar voor foto’s op Funda én voor de bezichtigingen ruim je net iets beter op. Haal je persoonlijke spulletjes weg, zoals foto’s of je administratie (als je die in zicht hebt in je woonkamer). Gooi je bank niet helemaal vol met al je lievelingskussens, maar maak een keuze om meer ruimte te maken. Zet niet overal je accessoires neer, maar cluster ze. Dat staat zoveel ruimtelijker. Jassen van de kapstok in de grote kast op zolder, schoenen in de opbergbak, was in de wasmand met deksel, trap leeg, dekbed recht, make-up en andere prutsels van de badkamer in de lade. 

Tip 3: Maak het gezellig

Dat het opgeruimd moet zijn, betekend niet dat het ongezellig moet zijn. Verse bloemen op tafel voor als er bezichtigingen zijn. Of maak het helemaal te gek met een versgebakken taart. Tegenwoordig heb je ook van die elektrische geur verspreiders (op basis van stoom) die je huis net dat extra lekkere luchtje kunnen geven. Laat je raamdecoratie open voor meer licht in huis en zorg voor een extra lampje in de donkere hoekjes. Laatste tip om het gezellig te maken: zet subtiel een muziekje op. Skyradio schijnt ’t goed te doen ????

En zo moet de verkoop van je huis wel een eitje zijn! Succes!