Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Warme winterinterieurs

Zeker zo richting de kerst geef je je huis vaak een ‘wintergevoel’. Dat kan al met het toevoegen van een aantal plaids, het aansteken van de kaarsjes en natuurlijk het opzetten van de kerstboom. Maar wist je dat ook je woninginrichting, dus de grotere items, je huis een wintergevoel kunnen geven? Misschien ben je wel een wintertype en je het hele jaar een winterse sfeer in huis? Zal ik je dan meenemen in de wereld van winterse interieurs?

Donkere items

Bij de winter horen donkere dagen. En als je een wintertype bent, dan ben je daar gek op. Om dat in je interieur door te laten komen, kies je eerder voor donkere kleuren. Denk aan mooie donkere raambekleding, of een rijke kleur vloer. Door de donkere kleuren creëer je een knus geheel. En dat past perfect bij een winter interieur.

Knusse kleedjes

Niks zo lekker als voor de haard op een kleedje liggen als het buiten ijskoud is. Maar dat kleedje, dat moet wel een fijn, zacht en knus kleedje zijn. Een item dat je in de winter niet kunt missen is een fijn vloerkleed. Niet alleen om op te liggen voor de haard, ook voor de aankleding van je huis. Het voelt toch allemaal net iets warmer als je een vloerkleed in je kamer hebt liggen.

Hout in je interieur

Ik weet niet waarom, maar bij de winter hoort echt hout. Komt denk ik door het knapperende hout in de haard. Ook hout kan je op een gemakkelijk in je interieur toevoegen. Niet alleen met een houten vloer, of houten look-a-like vloeren als laminaat en pvc. Het kan ook met raamdecoratie. Denk aan de houten jaloezieën met ook écht houtmotief. Zo kleed je je kamer écht winters aan.

Samen met plaids, kussens, kaarsen, sfeerverlichting en vlak voor kerst de kerstboom, maak je met bovenstaande items een echt wintergevoel in je interieur.