Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Wat te doen met je zolder?

Toegegeven, mijn zolder is één grote bende. Wel een georganiseerde bende trouwens. Veel dozen achter schotten, grote kasten voor winter- of zomerkleding en verder troepjes die ik beneden niet meer nodig heb. O ja, de was hang ik er. Daar is nog net een stukje ruimte voor over.

Nu strompel ik regelmatig de zoldertrap op en werp ik een blik op de zooi en dan baal ik. Waarom is mijn zolder niet een nuttige én mooie ruimte? Je kan er zoveel moois mee! Nu ik tot die conclusie kwam wil ik mijn bevindingen graag met jullie delen. Want geef toe, jouw zolder mag ook wel wat netter toch?

Kast op maat op zolder

Gebruik je je zolder echt alleen als opslag. Zorg dan dat je voldoende opbergruimte hebt om je troep weg te stoppen. Een grote kast kan helpen. Een kast op maat, die je kan laten plaatsen tegen zelfs schuine ruimtes, zal helemaal ideaal zijn. Ook schotten met schuifdeuren bij de schuine kanten is ideaal.

Aankleding op zolder

Zorg voor leuke aankleding. De wanden mogen best in een leuke kleur en de vloer hoeft echt niet onafgewerkt zijn. Je zult merken dat als je zorgt voor een goede basis, zoals een mooie laminaat of pvc vloer, dat je dan gelijk al een sfeervollere zolder hebt. Heb je ramen op je zolder? Vergeet dan deze ook niet. Ook voor dakramen bestaan er prima oplossingen. Dus geen excuses meer ;-)

Nuttige zolder

Heeft je zolder naast opbergruimte ook een nuttige functie, zoals een slaapkamer of kantoor? Vergeet dan niet de leuke aankleding. Ook planten overleven prima op een zolder. En goede (sfeer)verlichting staat echt beter dan dat simpele peertje.

Dus, heb je niks beter te doen in het weekend? Maak dan eens een leuk plan voor je rommelzolder en maak er een zinvol en stijlvol plekje van. Dat is mijn doel in ieder geval. Doe je mee?