Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Houd je hoofd & je huis koel in deze zomerhitte.

Ook zo’n typische Nederlander? Balen als het regent, maar ook balen als het te warm is want, niet kunnen slapen? Dat snap ik, daar hebben we allemaal last van! In mijn blog geef ik je 4 tips over hoe je huis & je hoofd koel te houden in deze zomerhitte. Het kan zo simpel zijn. 

Tip 1  Doe die ramen open! En dicht.. uiteraard

Nu weet ik niet tot hoe laat jij ’s ochtends uitslaapt, maar zodra ik ook maar iets wakker ben, zet ik gelijk alle deuren en ramen open. Waaien zul je! Niet te lang, want zodra de zon om ’t hoekje komt, voel je gelijk de zomerwarmte. Zorg dat je dan zoveel mogelijk alles de hele dag dicht hebt. ’s Avonds laat kun je de boel weer luchten,  zo blijft het toch nog een beetje aangenaam in huis.

Tip 2  Bescherm je huis tegen de zon

Behalve alle ramen, deuren en rolluiken dicht te doen, kun je overdag je zonnescherm naar beneden doen. De zon kan je huis nogal opwarmen namelijk. En die hitte blijft zo lang hangen, dat de buitenmuren ’s avonds nog wel wat uurtjes ‘nagloeien’. Wil je wat groter uitpakken? Kies dan voor een terrasoverkapping, naast praktisch ook nog eens heel gezellig.

Tip 3  Maak je huis summerproof!

Hoe dan? Nou, simpel, doe die spreien, kleden en dekens aan de kant. Berg ze op in de kast en ga slapen onder een linnen deken, of onder een hoeslaken. Want hoe warm het ook is, we willen toch altijd onder (iets wat lijkt op) een deken slapen. Vond je die spreien, kleden en dekens zo gezellig? Begrijp ik. In plaats daarvan kun je je huis gezellig aankleden met nog meer groen. Plantjes! Zuurstof en een frisse uitstraling, dat wil je!

Tip 4  Relax!

Doe lekker rustig aan. Stofzuigen, dweilen of de ramen lappen kan ook wel op de minder zomerse dagen. Lees een boekje, download het trendoverzicht van de Woonspecialist en laat je inspireren. Mijn favoriete manier om te relaxen is de BBQ aansteken en lekker buiten eten, zodra de zon niet meer achter het huis is. Een frisse verkoelende salade erbij, heerlijk! Fijn eigenlijk zeg, die zomer.

Wil je meer tips? Of ben je nu ook overtuigd om een zonnescherm aan te schaffen? Vind hier je dichtstbijzijnde Woonspecialist winkel. Fijne zomer!