Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

De grote voorjaarsschoonmaak voor je raamdecoratie

Gelukkig start de lente vandaag goed. Tenminste, vanuit mijn kamer zie ik de zon zachtjes schijnen. Naast dat we de zon meer gaan zien en dat de temperatuur steeds iets verder omhoog kruipt, kruipt het menselijk gevoel van ‘ik moet nu schoonmaken’ ook steeds verder op. De grote voorjaarsschoonmaak noemen we die ook wel! Heerlijk met je stoffer & poetsdoek door het huis. Ramen en deuren wijd open, lekker muziekje erop en gaan met die banaan. Maar hoe zit het met het schoonmaken van je raamdecoratie? Neem je dat ook gelijk mee in je schoonmaak ‘vibe’? Of heb je geen idee hoe je dat het beste kunt doen? Wij geven je tips!

Duettes en plissés

Heb je duettes of plissés, dan denk je vaak dat je de stof, want daar zijn ze van gemaakt, niet al te vaak hoeft schoon te maken. Dat klopt ook, alleen kan de stof best nog wel wat ‘stof’ aantrekken. Pak een droge (microvezel)doek of een plumeau en maak ze daarmee stof vrij. Heb je toch een vlek in de stof gemaakt? Maak dat dan schoon met lauwwarm water en een niet synthetisch wasmiddel.

Jaloezieën van hout of aluminium

Prachtig zijn ze, onze jaloezieën – verticaal of horizontaal – van hout en aluminium. Toch trekken ze best wel wat stof en vettigheid aan. Gelukkig zijn ze, met een beetje geduld, goed schoon te maken. Maak ze stofvrij met een (microvezel)doek en maak ze daarna schoon met een lauwwarm sopje. Je hebt ook speciale mini plumeau’s waarmee je tussen de smalle lamellen kunt afstoffen. Als je dat regelmatig doet, dan hoef je ze bijna niet echt te poetsen.

Vouw- en rolgordijnen van stof

Vlekken gemaakt in je vouw- of rolgordijnen? En krijg je ze van de bedieningsbakken af? Stop ze dan in een sopje met lauwwarm water en gebruik daarbij niet synthetisch wasmiddel. Laat ze, als ze schoon zijn, gewoon voor je ramen uithangen om te drogen. Niet opgerold of opgevouwen, dan gaat ’t weer erin zitten.

Niet meer schoon te krijgen?

Heb je nou echt belachelijk oud spul voor je ramen hangen? Of heb je zulke vlekken erin dat je ze er niet meer uitkrijgt? Dan is het wellicht tijd voor wat nieuws. Gelukkig hebben wij in onze winkel mega veel keuze als het gaat om raamdecoratie. Dus ga gewoon voor een over de top schoonmaakbui en ga voor nieuw ;-)