Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Duettes, de musthave in jouw woonkamer.

Ze zijn tegenwoordig onmisbaar in het straatbeeld, duettes. Maar wat zijn het nou eigenlijk, wat is het verschil met plissés en hoe worden ze eigenlijk gemaakt? Dat zal ik je vertellen in deze blog. Geheid dat jij na het lezen van deze blog naar de dichtstbijzijnde Woonspecialist gaat om een paar duettes aan te schaffen!

Multifunctionele raamdecoratie

Duettes zijn zijn eigenlijk plisségordijnen, maar dan met een dubbele stof. Die ziet eruit als een soort honingraat, en dat is niet alleen voor de show. Die speciale honingraat is ervoor om de warmte binnen te houden en natuurlijk de kou buiten. Maar hoe werkt dat dan eigenlijk? Nou, in de ‘kamer’ van de duette, hangt als het ware stilstaande lucht. Deze lucht zorgt ervoor dat de warme lucht in je huis binnen blijft in de winter, en in de zomer juist de warme lucht buiten houdt. Mooi én praktisch! Wat duettes ook typeert, is het ‘koordje’ dat verdwijnt in de raamdecoratie. Dat maakt het toch net allemaal wat strakker en luxer dan plissés.

Voordelen van duettes

  • Onzichtbare koordjes
  • Isolerend
  • Geluiddempend
  • Verduisterend én lichtdoorlatende opties
  • Top down bottom up

Alleen maar handig dus! Maar eh, dat top down bottum up, wat is dat? Eigenlijk precies zoals het er staat, maar dan nog even vertaald. De bovenkant kun je naar beneden doen en de onderkant van je duettes naar boven, precies op de hoogte (of laagte) die jij wilt! Op deze manier creëer je veel daglicht, sfeer en toch privacy.

Zoals je net hebt gelezen, zijn duettes bij de Woonspecialist ook verkrijgbaar in een verduisterende variant. Fijn in je slaapkamer als je het graag donker wilt hebben. Er zit dan simpelweg een laagje aluminiumfolie aan de binnenkant van de honingraat. In de woonkamer kies je vaak voor lichtdoorlatende duettes. Wist je trouwens dat je de duettes van Luxaflex® zelfs vanaf je telefoon kan bedienen? Lees er hier alles over.

Goed, genoeg redenen om nú je telefoon te pakken en de dichtstbijzijnde Woonspecialist winkel op te zoeken.