Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Wat is nou het verschil tussen plissés en duettes?

Je hebt zo onwijs veel keuze als het gaat om raamdecoratie. Niet alleen het soort product, denk ook eens aan kleuren, materialen en patronen. Als je geen hulp krijgt, dat wat je bij ons in de winkel krijgt, in wat het beste bij jou/jullie en je huis past, dan zie je door de bomen het bos niet meer. Soms heb je nèt iets meer hulp nodig als je een keuze moet maken. Gewoon even wat achtergrond info over bepaald soort raamdecoratie. Want deze lijken enorm op elkaar en tóch zijn ze anders: duettes en plissés. Tijd om de verschillen voor je op een rij te zetten.

Overeenkomsten

Jazeker, duettes en plissés hebben meer overeenkomsten dan verschillen. Ze hebben beide een harmonicastof die in elkaar valt als je je ze opendoet en uit elkaar wordt getrokken als je het dicht doet. Ook hebben ze beide de top down- bottom up functie. Oftewel: je kan ze kiezen hoe ze voor je ramen hangen. Laag, in het midden, helemaal hoog, helemaal dicht of helemaal open. Je hebt meer bedieningskoorden om die keuzes te maken. Nog een overeenkomst is de keuze die je hebt in kleuren. Zelfs als je graag voor een patroon wilt gaan kan je met duettes en plissés je lol op.

Verschillen

Maar er zijn ook verschillen. Of zeker één groot verschil en dat is de stoflaag. De duettes hebben een dubbele stoflaag met honingraatstructuur. Je ziet, als je aan de zijkant kijkt, kleine tunneltjes bij duettes. Voordeel van die tunneltjes is dat ze lucht vasthouden en een klein isolerend laagje creëren. Ideaal tegen de komende koude dagen. Nog een voordeel van die dubbele laag is dat de touwtjes voor het bedienen van je duettes gelijk zijn weggestopt.

Plissés hebben daarentegen één laag waardoor ze luchtiger lijken. Ideaal tegen zonwering en voor je privacy én beter voor je portemonnee. Want het grootste verschil is dan ook wel de prijs. Je hebt een mindere vorm van isolatie en je ziet de bedieningstouwtjes op de stof.

Beide zijn ze supermooi: maar je moet goed bedenken waar je ze wilt gebruiken. En daar kunnen onze adviseurs in de winkel je supergoed mee helpen. Nu weet je in ieder geval al een beetje wat duettes en plissés zijn, zodat je keuze toch al iets makkelijker is. Of heb ik je het nu nog moeilijker gemaakt ;-)? Succes!