Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Trend: beton(look)! Maar hoe maak je 't warm?

Een product wat we de laatste tijd steeds vaker zien. Een materiaal wat past in diverse interieurs, maar zeker in de industriële of moderne. Iets wat al járen bestaat, maar vaak wordt gezien als iets wat nog niet ‘af’ is. Ik heb het natuurlijk over beton.

Beton zien we steeds vaker als item of als groot geheel in ons interieur. Ik kan mij nog herinneren dat ik een paar jaar terug mijn eigen aanrechtblad had laten maken van beton. Aan de bovenkant glad en aan de onderkant lekker ruw en ruig. Stoer vond ik. Raar vonden anderen. Toch merk je dat de vraag naar beton de laatste jaren wel is veranderd. Zeker als het gaat om de basis. Ik heb nog nooit zoveel onafgewerkte muren gezien in diverse trendy interieurs. Of laat staan vloeren. We leven praktisch in oude fabriekspanden als we onze smaak volgen.

 

Gelukkig kunnen we die stijl ook goed nabootsen met betonlook producten. Denk daarbij aan pvc-vloeren of marmoleum met beton kleur. Zelfs behang heb je in ‘beton’. Zelf vind ik het beton fantastisch, maar om alles nou in het beton te hebben maakt je interieur wel heel erg kil. Dus ik heb even uitgezocht wat mooi past bij beton, zodat je zelf ook kunt kiezen voor beton -of betonlook- zonder het koud in huis te maken.

Wissel je betonitems af met hout. Dus heb je een beton(look) vloer, dan zijn houten meubels, zoals van steigerhout of underlayment, een mooie combinatie. Hout maakt je interieur gelijk warm, dus die combinatie is top.

Hoe maak je je interieur letterlijk en figuurlijk warm? Precies: met stof. Zoals gordijnen. Gordijnen in fijne kleuren, of juist dikke overgordijnen houden niet alleen kou van buiten tegen, ze geven je gelijk sfeer in huis. En sfeer kan je in combinatie met beton wel gebruiken. Wat ook goed kan is dezelfde stof die je gebruikt voor je gordijnen ook gebruiken voor kussens op je bank of stoelen. Zo breng je dezelfde eenheid qua warmte in je huis.

Ben je, net als ik, fan van beton? Bekijk onze betonlook items dan eens in onze winkel. Je weet in ieder geval al goed hoe je beton moet combineren voor meer warmte en sfeer!