Sluiten Jouw winkel
Selecteer je provincie voor de dichtstbijzijnde winkels

Wat te doen met je vloerkleed in de zomer?

Vaak verkondigen we dat een vloerkleed in de winter zo héérlijk is aan je voeten. Op een vaak koude ondervloer, als je geen vloerverwarming hebt, is een lekker zacht en warm kleedje een pampering voor je voeten. Maar wat doe je met je kleed in de zomer? De Woonspecialist geeft je tips.

Lekker laten liggen

Een vloerkleed blijft een gezellig en aangekleed item in je huis. Dus de eerste tip is dan ook: gewoon laten liggen. Ook al is het een echt ‘wintervachtje’ voor op je vloer. Let wel op. Vaak loop je meer zand en viezigheid mee naar binnen in de zomer, je komt nu eenmaal meer in je tuin (als je die hebt). Zorg er dus wel voor dat je ‘m goed schoonhoudt door regelmatig je kleed uit te kloppen.

Alternatief kleedje

Ideaal voor in de zomer: een kleed die niet gelijk super zacht is, maar wel heel stijlvol staat. Tegenwoordig hebben we écht leuke vloerkleden, in diverse vormen, van vinyl. Niet de ‘haren’ die je voeten warm houden en dus wellicht iets te veel is voor in de zomerhitte. Alleen wel een aankleding voor in je kamer. Een kale vloer is ook maar zo, tja: kaal!

Wisselen maar

Wat ook kan (en dat kan ook met een vloerkleed van vinyl) is afwisselen. Een vloerkleed voor de winter: lekker hoogpolig, zacht en knuffelig. En een wat stoerdere, gladdere maar minstens net zo’n stijlvol als die van de winter in de zomer!  Zo kan je ook lekker wisselen qua stijl in huis om een simpele en relatief goedkope manier.

Hop hop, naar zolder

Ben je echt zuinig op je kleed? Wil je graag eens een kale vloer? Dan ga ik je niet tegenhouden en zeg ik, hop hop: het kleed mag naar boven. Rol ‘m netjes op en laat hem niet op een vochtige plek achter, of in een ruimte waar ongedierte kan komen. Zo kan jij je vloerkleed in september weer fijn neer leggen voor je steeds kouder wordende voetjes.

Inspiratie nodig als het gaat om een nieuw vloerkleed? Bij de Woonspecialist hebben we keuze uit wel honderden soorten, maten en dessins. Geschikt voor de winter én voor de zomer!