De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2424 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten
Karpet – Desso – Ravèl – Wollen Vloerkleed In Pebble Vorm – sfeerfoto – keuken – liggend
Jouw vloer combineren met een vloerkleed: 3 tips!

Vloeren en vloerkleden: 3 combinaties waar je nog niet eerder aan dacht!

Eén van de grootste sfeermakers in je interieur is je vloer. Het soort vloer en de kleur zijn bepalend voor de sfeer die je in huis wilt creëren. Wil je graag een Scandinavisch interieur? Dan kies je een lichte eikenkleur vloer in een recht legpatroon. Liever een klassieke sfeer? Dan zit je goed met visgraat pvc in een donkere kleur. Maar hoe combineer je jouw ideale vloer met een vloerkleed? Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig kunnen wij je helpen!

In zowel vloeren- als vloerkledenland is er de laatste jaren steeds meer keuze bijgekomen. Dit maakt het soms echter best wel lastig om de juiste keuze voor jou te maken. Gelukkig sta je hier niet alleen in, de Woonspecialist helpt je graag. Als je bij ons langs komt, kun je niet alleen alle collecties in het echt zien en voelen, maar kijken we ook graag met je mee naar de huidige situatie en wat de beste keuze voor jouw interieur is. Kom jij ook langs?

Karpet – Desso Ex Nature – sfeerfoto – kantoor- liggend

Combinatie 1: pimp je moderne pvc-vloer met een printje

Ben je op zoek naar een stoere en moderne pvc-vloer, of heb je al een prachtige pvc-vloer die toe is aan een nieuwe touch? Denk dan eens na over een vloerkleed mét een print! Het klinkt misschien heel gewaagd, wellicht een beetje spannend, maar eigenlijk is het gewoon durven. Durf die extra touch aan je ruimte toe te voegen met kleuren en dessins die jou enthousiast maken.

Een mooie donkerbruine vloer in houtlook met een speels vloerkleed, of een strakke pvc-vloer in grijstinten met een fleurige toevoeging. Voor elke woonstijl vind je wel een vloerkleed dat naadloos aansluit. Of je nu een pvc-vloer vandaag, gisteren of 17 jaar geleden hebt gekozen!

Wil jij het avontuur aangaan met een printje op je vloer? Wij helpen je graag om de perfecte match te vinden voor jouw vloer!

Woonspecialist - vloerkleed - dessin - desso - grijs - blauw

Combinatie 2: ga voor klassiek met marmoleum!

Als je voor een marmoleum-vloer gaat, kies je voor een robuuste vloer, die naadloos van ruimte naar ruimte vloeit en rust in je interieur brengt. De meeste marmoleum-vloeren zie je bovendien in rustige grijs- of bruintinten. Versterk de sereniteit van de vloer door te kiezen voor een klassiek vloerkleed!

Nu hoor ik je al denken: “Wat is dan precies een klassiek vloerkleed?”. Een vloerkleed kan op meerdere manieren klassiek zijn. Zo kun je gaan voor een klassieke afmeting, namelijk rechthoekig. Dit is één van de meeste gekozen vormen voor vloerkleden. Daarnaast kun je ook voor een klassieke kleur of patroon gaan. Denk hierbij aan rechte lijnen, een barok-patroon of gedempte kleuren die je vloer complimenteren.

Voor welke vorm van klassiek je ook kiest op je vloer, een klassiek vloerkleed is de finishing touch voor jouw favoriete marmoleum-vloer!

Karpet – Desso – Canvas Botanical – rond vloerkleed – groen – sfeerfoto – zithoek – liggend

Combinatie 3: Omarm de natuur met duurzame vloeren en organische vloerkleden!

Go green! Niet letterlijk natuurlijk (tenzij je enorm van de kleur groen houdt), maar bij het kiezen van een vloerkleed bij je vloer kun je ook heel goed rekening houden met de natuur. Eén van de eerste dingen waar je naar kijkt bij het oriënteren op een vloer(kleed) is natuurlijk of je het mooi vindt, maar je kunt ook rekening houden met het milieu. Bij de Woonspecialist vind je namelijk een uitgebreid aanbod met duurzame vloeren, die volledig CO2 neutraal geproduceerd zijn in Europa.

Zet vervolgens de trend van de natuur in huis door en kies voor een organisch vloerkleed. De komende jaren gaan we niet meer voor standaard vormen, zoals rond of rechthoekig, maar mogen de vloerkleden best wat meer organisch, wat gelijk een speels effect op het interieur heeft. Bovendien kunnen wij organische vloerkleden precies voor jou op maat maken.

Zo past jouw organische vloerkleed perfect bij jouw vloer én interieur!

Karpet – Desso Canvas Weave- sfeerfoto – woonkamer – liggend

Voeg warmte toe aan jouw vloer met een vloerkleed!

Gaat jouw hart al sneller kloppen van één van deze combinaties? Dat snappen we wel, want ze zijn stuk voor stuk onweerstaanbaar! Naast dat een vloerkleed natuurlijk prachtig staat op jouw (nieuwe) vloer, bieden ze ook nog allerlei voordelen. Win-win dus! Zo is een vloerkleed lekker warm aan de voeten, zorgt het voor een extra touch in je interieur en dempt het bovendien ook nog eens geluid. Hierdoor klinkt het minder hol in je huis.

Al een keuze kunnen maken of wil je nog even oriënteren? In onze winkels vind je een uitgebreid aanbod van vloerkleden en kan je allerlei staaltjes in het echt bekijken en voelen. Zo kan je makkelijk zien of jouw nieuwe vloerkleed goed combineert met je vloer.

Daarnaast helpen we je graag met advies, kunnen we je meer vertellen over de verschillende mogelijkheden en kijken we gelijk met je mee naar de juiste afmetingen en de vorm.

Zien we je binnenkort? Tot snel!

Tarkett Rock Grey PVC 24522001 Desso Sense Of Marble 2022 210218 99000_3
Liefs, Demi (1)
Foto handtekening Demi