De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2390 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten
Warm vloerkleed winter
Zit jij er warmpjes bij deze winter?

4 tips voor een gezellig winter interieur

De winter is in volle gang. We hebben al behoorlijk wat koude dagen gehad in ons kikkerlandje. Brr! Tijd om het gezellig te maken in huis en daarvoor ben je bij ons aan het goede adres. We geven je 4 tips voor een knus winter interieur, lees je mee?

Luxaflex

1. Warme kleuren voor een winter interieur

Misschien wel de belangrijkste tip voor jouw interieur, warme kleuren. Laat ze terugkomen op de muur, op de vloer en in de details. Kies bijvoorbeeld voor een winters behang met de kleuren donkergroen, bruin en donkerblauw. Combineer dit met een hoogpolig tapijt in een gele, gouden of cognac kleur en top het af met gezellige kussentjes en een groot plaid. Winter kleuren geven een knus gevoel en maken het gezellig in huis.

2. De juiste materialen voor een winterse uitstraling

Wist je dat je met bepaalde materialen een warme uitstraling kan creëren? Je zit goed met materialen als wol en velvet, maar ook met natuurlijke materialen met een robuuste structuur zoals hout. Denk aan een velvet bank in cognac kleur en een houten tafel, een rieten houtmand en een lekker wollen kleedje op de grond.

Behang winters
Vinyl vloer winters interieur

3. En toen was er licht

Niet geheel onbelangrijk, de juiste sfeerverlichting in huis. Het is in de winter natuurlijk vroeg donker, dus de verlichting moet goed in orde zijn. Zorg ervoor dat je sfeervolle lampen in huis hebt, eventueel met een dimmer. Creëer zo meer sfeer op bepaalde momenten, tijdens je favoriete serie bijvoorbeeld! Wist je dat er ook slimme verlichting bestaat? Van tevoren in te stellen, zodat jij niet meer hoeft op te staan om dit lamp aan of uit te zetten.

4. Winterse geuren

Kaneel, dennen, cederhout, zomaar wat geuren die passen bij de winter. Heerlijk! Verspreid deze geur in huis met geurkazen en geurstokjes bijvoorbeeld. Steek die houtkachel aan, kruip onder je dekentje en waan je in een Scandinavisch bos zodra je je ogen dicht doet.

Luxaflex sfeervol
Haardvuur

Wat is die winter toch fijn he met zo’n knus interieur! Zit jij er lekker warmpjes bij. Zoek je nog inspiratie, advies en tips voor je interieur? Kijk op de website of maak een afspraak in de winkel.

Liefs, Bo
Blog foto Bo