De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2425 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten
Impulse-V4-Charme-Black-RSH
Heb je vragen over zwarte laminaat vloeren of wil je graag advies?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier,
we helpen je graag verder!

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je volledige postcode in, bv. 1234 AB. Daarmee sturen we je vraag naar de dichtstbijzijnde winkel.
Nieuwsbrief
Hidden
Hidden
Hidden

Wij vinden jouw privacy belangrijk. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens, staat beschreven in onze in onze privacy policy.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zwarte laminaatvloer

Als je op zoek bent naar de perfecte vloer die zowel elegantie als warmte in je huis brengt, dan is zwart laminaat de ideale keuze voor jou. Of je nu gaat voor een klassieke uitstraling of een trendy eigentijds ontwerp, ons zwarte laminaat biedt de veelzijdigheid en duurzaamheid waar je naar op zoek bent!

Waarom zwart laminaat?

Zwart laminaat is de keuze voor wie een moderne, luxe en opwindende uitstraling in huis wil halen. Het voegt een vleugje glamour toe aan elke ruimte. Kies voor zwart laminaat en geef je interieur een stijlvolle en opvallende make-over met alle gemakken van laminaat. Laminaat is er in zwart en in vele andere kleuren en ook in verschillende dessins. Denk aan steenlook of houtlook. Wat ze allemaal gemeen hebben is het gemak in onderhoud en ze zijn voordeliger dan een echte stenen of houten vloer.

Verschillende kleuren zwart laminaat

Hoewel zwart laminaat op het eerste gezicht slechts één kleur lijkt te hebben, zijn er eigenlijk verschillende tinten en afwerkingen beschikbaar om aan diverse interieurbehoeften te voldoen. Denk aan;

  • Diep zwart: een klassieke en meest voorkomende tint, met een diepe, rijke zwarte kleur die zorgt voor een elegante uitstraling.
  • Mat zwart: heeft een fluweelachtige afwerking die het licht absorbeert en een modern, stijlvol effect creëert.
  • Glanzend zwart: kent een reflecterende afwerking die een gevoel van luxe en verfijning toevoegt aan elke ruimte.
  • Antraciet of grijs laminaat heeft grijze ondertonen voor een meer ingetogen uitstraling.

De keuze tussen deze verschillende kleuren van zwart laminaat hangt af van je persoonlijke smaak, het gewenste interieurdesign en de sfeer die je in je ruimte wilt creëren. Wil je liever  wit laminaat of een andere kleur? Hebben we natuurlijk ook!

De legpatronen van zwart laminaat

Naast zwart eiken of houtlook dessin zijn er ook patronen mogelijk als bijvoorbeeld visgraat. Maar denk ook aan andere variaties als hoogglans of met een groef.

Hoogglans zwart laminaat heeft een gladde, glanzende afwerking die een gevoel van moderniteit en luxe oproept. Laminaat met V-groef heeft subtiele groeven tussen de planken die diepte en karakter aan de vloer toevoegen.

Zwarte laminaat is ook verkrijgbaar in laminaattegels en in verschillende breedtes van de planken. Brede zwarte laminaatplanken zorgen voor een ruimtelijk effect en voegen een vleugje moderniteit toe aan je interieur; heel mooi!

De keuze voor een specifiek patroon hangt af van je persoonlijke stijl en het gewenste effect dat je in je ruimte wilt bereiken. Of je nu de warmte van zwart eiken prefereert, de glans van hoogglans laminaat of een ander patroon, zwart laminaat biedt talloze mogelijkheden om je vloer aan te passen aan je smaak en interieur.

Zwarte laminaatvloeren bij de Woonspecialist

B-W-Black-RSH

Plinten bij zwart laminaat

Bij zwart laminaat zijn plinten een belangrijk detail om de vloer af te werken en een naadloze overgang naar de muur te creëren. Hier zijn enkele geschikte plintopties voor zwart laminaat:

  •  Zwarte plinten vormen een harmonieuze aanvulling op zwart laminaat, waardoor een uniforme uitstraling ontstaat. Dit is ideaal als je een strak en modern interieur wilt behouden.
  • Witte plinten kunnen een mooi contrast vormen met zwart laminaat, waardoor de vloer echt opvalt. Deze combinatie kan een elegant en tijdloos effect creëren, zeker ook met lichte muren.
  •  Als je wilt experimenteren met kleur, kun je plinten in een andere kleur dan zwart of wit kiezen. Dit kan een speels en creatief element toevoegen aan je interieur.
  • Hoge plinten zijn ideaal om eventuele ruimte tussen de vloer en de muur te bedekken en geven je kamer een meer gestroomlijnde uitstraling.

De keuze voor plinten bij zwart laminaat hangt af van je persoonlijke smaak. Overweeg de gewenste stijl en het contrastniveau tussen de plinten en de vloer bij het maken van je beslissing.

Kan je hierbij hulp gebruiken? Kom langs!

Chateau-Charme-Black-RSH3

Onderhoud van zwart laminaat

Dat is relatief eenvoudig. Met regelmatig stofzuigen kom je een heel eind. We geven een paar tips;

  • Begin met het regelmatig verwijderen van stof en vuil door te stofzuigen of te vegen. Gebruik een zachte borstel of een stofzuiger met een zachte borstelkop om krassen te voorkomen.
  • Voor een diepere reiniging kun je zwart laminaat dweilen met een vochtige, niet-doordrenkte dweil. Gebruik speciale laminaatreinigers of mild zeepsop, maar vermijd overmatig water, omdat vocht schade kan veroorzaken. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of schuursponzen, omdat deze het laminaat kunnen beschadigen.
  • Plaats eventueel viltglijders onder de poten van meubels om krassen en slijtage op het laminaat te voorkomen. Zorg ervoor dat de viltglijders regelmatig worden gecontroleerd en indien nodig vervangen.
  • Zorg ervoor dat zwart laminaat niet te lang wordt blootgesteld aan direct zonlicht, aangezien dit de kleur kan vervagen.

Op deze manier blijft je vloer het mooist. Weet je dat wij je direct adviseren over een eventuele ondervloer? Want met de juiste ondervloer geniet jij pas echt ultra lang van je nieuwe laminaatvloer!

Finesse-B-W-Black-RSH2

Kosten van zwart laminaat

Mooi he, een zwarte laminaatvloer? We begrijpen dat je graag wilt weten wat de kosten hiervan zijn. Bij de Woonspecialist maken we graag een offerte voor je op. Zo staat niemand voor verrassingen.

De kosten variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld het merk vloer dat je kiest, de oppervlakte die je wilt bedekken, heb je een ondervloer nodig, kies je direct voor plinten, overweeg je een patroon, wil je het zelf leggen of laat je het liever door ons leggen, enz..

Hebben wij alle informatie compleet dan maken wij met plezier een offerte voor je, zo krijg je een nauwkeurige prijs op basis van je specifieke behoeften en voorkeuren.

Wij meten ook bij je thuis voor je in. Jouw nieuwe gordijnen, raamdecoratie én ook je nieuwe vloer. Vervolgens zorgen wij ervoor dat jouw nieuw uitgezochte product wordt besteld, al dan niet perfect op maat gemaakt en we komen het monteren of jouw vloer leggen. Dat is onze service! Overweeg je een nieuwe vloer of heb je andere interieurvragen? Onze vakmensen staan voor je klaar.

Kom langs of maak een afspraak en wij zoeken samen een passende oplossing!