De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2232 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten
Laminaat is geschikt voor je badkamer BerryAllocyon-Natural-RSH2
De beste ondervloer voor jouw laminaatvloer? Hebben wij!

Wat hebben de ondervloer voor je laminaat en een sandwich gemeen?

Een sandwich? Dat zijn lekkere laagjes in perfectie! Je pakt een sneetje brood en stapelt beleg zoals kaas, ham, komkommer of wat jij lust, keurig op. Ketchup of mayonaise maken de boel smeuïg en sappig. En bovenop sluit je jouw sandwich af met weer een sneetje brood. Snijd ‘m schuin door, het oog wil ook wat, en YUMMIE smullen maar! Precies zo werkt het ook met laminaatvloeren. Huh? Jazeker!

Hoe beter je laagjes zijn hoe beter is jouw vloer. Oftewel, heb je een goede ondervloer voor je laminaat, dan geniet je elke dag van jouw strakke vloer. Maar welke ondervloer heb je nodig voor laminaat? Je ontdekt het hier!

Laminaat en ondervloer leggen

Of je nu een doorgewinterde doe-het-zelver bent of net je eerste stapjes zet in de wereld van huisverbetering, de keuze van de juiste ondervloer voor je laminaatvloer is van cruciaal belang voor het creëren van een duurzame en esthetisch aantrekkelijke leefruimte. In deze blog ontrafelen we het mysterie van de ondervloer.

Ben je dol op blogs lezen, onder het genot van een sandwich 😉 maar hoor ik je nu denken: de ondervloer en ook nog een laminaatvloer leggen, pfff mij niet gezien! Dan mag je natuurlijk alle waardevolle informatie opslaan en voor de montageservice van de Woonspecialist kiezen.

Want onze vakmensen komen graag jouw laminaatvloer leggen. Samen bespreken wij welke ondervloer je het beste kan kiezen voor een super strakke vloer die niet alleen mooi oogt, maar ook lang meegaat.

laminaatvloer leggen

Waarom is de ondervloer belangrijk?

Laten we eerlijk zijn: de ondervloer is vaak de onbezongen held van elke vloerinstallatie. Net als de plakjes brood die je pakt voor je sandwich, je hebt ze nodig, maar de enige vraag is meestal: wit of bruin? Daarbij werkt droog brood net zo slecht als de verkeerde ondervloer. Want de ondervloer fungeert als een beschermende buffer tussen je laminaat en de ondergrond. Hij zorgt ervoor dat je minder last hebt van contactgeluid, isoleert warmte en vocht en neemt oneffenheden weg. Met de juiste ondervloer kun je veel meer genieten! Van comfort, geluidsdemping, energie-efficiëntie en een stukje duurzaamheid, want je laminaatvloer gaat langer mee. Stiekem is de juiste ondervloer de held van je sandwich.

Voordelen van de ondervloer

Een laminaatvloer leg je op een ondervloer. Hierbij kijk je naar de eigenschappen van de ondergrond. Leg je op hout, of beton, en is de ondergrond effen of moet je kieren of oneffenheden wegwerken?

Bovendien kan je ook bewust voordelen van een bepaalde ondervloer kiezen, denk aan:

  • Een vochtwerende laag, handig als je laminaat op beton legt
  • Een geluidsabsorberend effect, fijn voor je onderburen
  • Een nivellerende ondervloer, zorgt voor een effen oppervlak

En een ondervloer met warmte-isolatie is prettig wanneer je laminaat legt op een koude ondergrond zoals beton, dan helpt de isolatie om de vloer comfortabeler aan te laten voelen.

Welke eigenschap kies jij?

Dat hoef je gelukkig niet alleen te bepalen. Graag denken wij met je mee en kiezen we samen de ideale combinatie van ondervloer en laminaatvloer. Dat doen we op basis van jouw woonsituatie, de ondergrond in de kamer of van de verdieping, en of je bijvoorbeeld voor vloerverwarming kiest. Zo profiteer je van onze werkervaring en weet je zeker dat jouw nieuwe laminaat gegarandeerd jaren meegaat.

Laminaatvloer houtlook van Cotap

Hoe leg je een ondervloer?

Stel je hebt laminaat en de bijpassende ondervloer in huis dan begint jouw klus met een schone en droge ondergrond. Heb je dampdichte folie nodig als barrière op de begane grond of een betonvloer? Dan start je daarmee.

Begin bij een wand en rol de ondervloer uit in de lengterichting van de kamer. Laat ongeveer 1 cm ruimte over tussen de ondervloer en de wanden om uitzetting van het laminaat mogelijk te maken. Snijd de ondervloer op maat, met een stanleymes. De volgende rij laat je iets verspringen, zodat de naden niet recht boven elkaar liggen enzovoort. Heb je de stabiele ondergrond gelegd, dan ga je vervolgens verder met het leggen van de laminaatvloer. Voor het beste resultaat ben je op de hoogte van de instructies van de ondervloer- als laminaatfabrikant.

Goed, ik zal je verder niet vermoeien met instructies, weetjes of stappenplannen. Een vloertje leggen is gewoon een vak apart. En als je binnen je kennissen of vriendenkring een handige Harry hebt die er tijd voor vrij wil maken is dat mooi meegenomen. Maar hoor ik je nu denken ‘dit ga ik echt niet zelf doen’? Geen probleem!

Ondervloer en laminaat met leggen

Bij de Woonspecialist kies je uit de mooiste laminaatvloeren, wij bepalen welke ondervloer daar het beste bij past, en onze vakmensen komen je nieuwe laminaatvloer met ondervloer bij je thuis leggen. Ook als je voor visgraat laminaat gaat, geen punt. Strak en netjes, tot en met de plinten.

Vakmanschap vloer leggen bij de Woonspecialist

Installatiegemak en Eco-vriendelijkheid

Naast functionaliteit en prestaties, moet je ook rekening houden met de installatiegemak en duurzaamheid van de ondervloer. Wel zo prettig, want als je nieuwe vloer eens gelegd is wil je er jaren van genieten en ben je blij dat je de meubelen voorlopig niet weer onder het plafond hoeft te hangen.

Kies voor eco-vriendelijke opties, zoals gerecyclede materialen of biologisch afbreekbare ondervloeren, om bij te dragen aan een groenere toekomst.

Brede laminaat planken in de keuken BerryAlloct-XL-Dark-Brown-RSH2_

Een ondervloer voor de toekomst

De juiste ondervloer voor je laminaatvloer kan het verschil maken tussen een gewone vloer en een buitengewone vloer. Door rekening te houden met factoren zoals geluidsisolatie, vochtbescherming, thermische isolatie en nivellering, kun je de perfecte ondervloer kiezen om je laminaatvloer te laten schitteren.

Laat je bij het maken van je keuze door onze vakmensen begeleiden. Want als je vandaag goed geïnformeerd jouw keuze maakt dan heb je daar direct extra plezier, sfeer en comfort van, lekker toch?! Net als een goed belegde sandwich 😉

Visgraat laminaat woonkamer BerryAlloc

Wist je trouwens dat de sandwich is ontstaan vanuit een gameverslaving? Ooit woonde er in het stadje Sandwich de kaartspeler John Montague, een graaf die dag en nacht zat te gamen. Zijn kok was bezorgd, want zo’n fanatieke kaartspeler moet natuurlijk niet vergeten om te eten. Dus kwam er een tafeltje naast de speeltafel te staan waarop boterhammen lagen. Zo kon graaf Montague kaartspelen en eten en dat zonder vieze vingers te krijgen, dit was de geboorte van de sandwich. Ik zeg: als je slim bent stapel je de juiste laagjes op elkaar, voor het mooiste resultaat, net als ondervloer en laminaat.

Dus kom langs in een van onze  woonwinkels, ontdek jouw favoriete laminaatvloer, wij adviseren je de beste ondervloer en leggen de juiste laagjes. Wie weet zit jij straks op je prachtige laminaatvloer te smullen van een sappige sandwich… of zit je te sandwichen met gezellige huisgenoten 🙂

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een prachtige laminaatvoer met bijpassende ondervloer bij jou thuis? Kom voor inspiratie en advies naar de showroom, tot snel!

Liefs, Karin
Karin