De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2397 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten
Laminaat Tarkett_Woodstock-832_Islay-Oak
De mooiste laminaat kleuren vol sfeer!

Laminaat kleuren; Li-la-laminaat of wat is de top 3?

La-da-di-la-da-da… laminaat. Zo makkelijk als een song die je niet meer uit je hoofd krijgt, zo makkelijk is laminaat. Waarom? Het is de makkelijke vloer die altijd en overal past qua stijl en sfeer!

Zo voorkom je dat jouw nieuwe vloer te aanwezig is. Want ja, wij kennen allemaal de Portugese tegeltjes vloer die zo niet in de hal van de buuf past. Of oma’s houtlook vloer vol noesten, geweldig, het lijkt alsof elke noest een gezicht is dat naar je kijkt. Dit wil je vooral voorkomen toch?

Vraag even advies als je bezig bent met je vloerenkeuze! En je zult zien, niets is makkelijker dan laminaat. Want er zijn zo veel laminaatvloeren dat je altijd de kleur kan kiezen die moeiteloos opgaat in je woonstijl.

Zowel met licht laminaat maar ook met een meer uitgesproken laminaatvloer creëer je de sfeer die jij wilt. Maar wat zijn eigenlijk de populairste laminaat kleuren?

Visgraat laminaat houtlook BerryAlloc Chateau

Laminaat kleuren per kamer

Veel mensen kiezen een lichte kleur laminaat voor de slaapkamer. Houtlook laminaat in licht eiken bijvoorbeeld. De kleur heeft een rustige uitstraling en je kan heerlijk ontspannen, slaap lekker!

Woonkamer laminaat

Voor de woonkamer is donker laminaat populairder. Denk aan warme bruintinten voor een prachtig contrast en diepte. Over het algemeen past een donkere kleur laminaatvloer makkelijker bij een grote kamer met veel daglicht. Kleine ruimte met weinig daglicht? Ga dan voor onze eerste top 3 laminaatvloer, wit laminaat! Ontdek hier de mooiste combinaties!

Top 1 = wit laminaat, waarom niet?

Een vloer in het wit laat je kamer stalen. Dit is een groot voordeel voor:

  • Kleine ruimtes
  • Een smalle of donkere hal
  • Kamers die je groter wilt laten lijken

En met wit laminaat bedoelen wij niet whitewash of vergrijsd wit. Nee witte laminaat planken zijn echt zo wit als je witte muren.

Welke stijl combineer je met een witte laminaatvloer?

Denk aan Ibiza style of de Scandinavische woonstijl. Gelukkig kan je laminaat makkelijk schoonhouden, een beetje stofzuigen en soms de dweil eroverheen en je bent er al. Nog een voordeel van wit laminaat.

Laminaat wit slaapkamer_Tarkett Easy-Line-832_Travertine-Oak

Top 2 = grijs laminaat, de allrounder!

De grijze laminaatvloeren zijn voor iedereen die niet wit en ook niet bruin kiest. Een grijze vloer combineer je makkelijk met elke woonstijl. Helemaal een lichtgrijze houtlook laminaatvloer. Er zijn ook grijze laminaat tegels, prachtig voor in je keuken!

Is een laminaatvloer geschikt voor je keuken of badkamer, waar gespetter gewoon bij het leven hoort? Ja, waterbestendige laminaatvloeren kan je prima in je keuken of badkamer leggen.

Welke stijl combineer je met een grijze laminaatvloer?

In de industriële stijl zien wij veel vloeren in grijstinten terug, van houtlook tot betonlook. En ook de rustige Basic stijl matcht heel mooi met grijs laminaat.

Laminaat grijs woonkamer_Tarkett_Easy-Line-Stone-Oak_001

Top 3 = warme kleur laminaat, dat wil je echt!

Of je nou voor een lichte of donkere kleur laminaat kiest is heel persoonlijk. Naast lichte wittinten en uitgesproken grijstinten zijn warme kleuren laminaat steeds populairder. Denk aan eiken laminaat in beige en honingachtige tinten met een erg natuurlijke uitstraling.

Welke stijl combineer je met een warme kleur laminaatvloer?

Misschien denk je nu direct aan een landelijk interieur, visgraat laminaat in chocoladebruin. Maar een warme kleur laminaatvloer combineert ook erg fijn met een stoer interieur, als tegenhanger, en natuurlijk kan je voor laminaatplanken in grotere afmetingen kiezen wil je bij de stoere look blijven.

Laminaat warme kleur bruin slaapkamer_Tarkett_Woodstock-XL_Blacksmith-Oak-Natural-Brown_001

3-2-1…Help! Welke laminaat kleur kiezen?

Dat hoef je bij de Woonspecialist niet alleen te doen. Wij bieden je graag tips en interieuradvies. Zo weet je zeker dat materialen, kleuren en je woninginrichting heel mooi bij je nieuwe laminaatvloer past.

En je mag de laminaatvloer ook door onze vakmensen laten leggen. Dat scheelt jou veel spierpijn en vrije dagen. Kies jouw mooiste laminaatvloer en geniet er extra van omdat je hem professioneel laat leggen.

Benieuwd? Ontdek nu de mooiste laminaatvloeren in de woonwinkel, tot snel!

Laminaat warme kleur_Tarkett_Soundlogic-932_Ticino-Oak_510028010_001

Ben je er al over uit voor welke laminaat kleur jij gaat? In ons assortiment zitten naast de top 3 populaire laminaat kleuren nog veel meer prachtige vloerplanken en tegels.

Kom langs en ontdek jouw ideale vloer, het mag trouwens ook iets anders dan laminaat zijn, pvc, tapijt, marmoleum… heb je het al door? Onze woonwinkels zijn net een vloeren snoepwinkel, gelukkig helpt de adviseur je graag met kiezen. Tot snel!

Liefs, Karin
Karin