De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2424 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten
BerryAlloc laminaat
Wil jij meer weten over laminaat leggen?

Stel je vraag via onderstaand formulier,
dan nemen wij contact met je op! 

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je volledige postcode in, bv. 1234 AB. Daarmee sturen we je vraag naar de dichtstbijzijnde winkel.
Nieuwsbrief
Hidden
Hidden
Hidden

Wij vinden jouw privacy belangrijk. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens, staat beschreven in onze in onze privacy policy.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laminaat inclusief leggen

Laminaat is een populaire keuze als vloerbedekking vanwege zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en aantrekkelijke uiterlijk.

Alles wat je moet weten over laminaat inclusief leggen

Als je overweegt om laminaat in je huis te laten leggen, wil je wellicht meer weten over de opties, kosten en wat je zelf kunt doen voordat de vakmensen aan de slag gaan. Nu duiken we dieper in op het onderwerp “laminaat vloer inclusief leggen” en bieden we waardevolle inzichten om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Laminaat laten leggen door onze specialisten

Het laten leggen van laminaat is een taak die precisie en vakmanschap vereist. Onze vakmensen zorgen ervoor dat dit op de juiste manier wordt gedaan, zodat je kunt genieten van een prachtige vloer die jarenlang meegaat. Hier is een stappenplan van onze werkwijze:

Stap 1: Ondergrond inspecteren

Voordat we beginnen met het leggen van laminaat, inspecteren we indien nodig de bestaande ondergrond. Deze moet vlak, schoon en droog zijn om de beste resultaten te garanderen.

Stap 2: Ondervloer installeren

Is er een ondervloer voor je laminaatvoer nodig dan installeren we een geschikte ondervloer om de vloer te egaliseren. De ondervloer zorgt ook voor extra geluidsisolatie, dat is altijd fijn.

Stap 3: Laminaat leggen

Nu is het tijd om het laminaat te leggen. Onze vakmensen zorgen ervoor dat dit nauwkeurig en professioneel gebeurt. Natuurlijk monteren wij ook de lage of hoge plinten die je hebt gekozen.

Stap 4: Afwerking

We voeren de laatste afwerkingsdetails uit, ruimen netjes op en laten de ruimte schoon achter.

Ga je voor laminaat inclusief leggen? Bij ons kies je niet alleen uit de mooiste vloeren, maar je kan er ook voor kiezen om jouw nieuwe laminaat te laten leggen. Ken je onze montageservice al?

Maar laten we eerst samen naar een belangrijke vraag kijken, wat zijn de kosten voor laminaat inclusief leggen?

Vakmanschap de Woonspecialist

Laat je laminaatvloer leggen door onze specialisten

laminaatvloer leggen

Kosten laminaat laten leggen

De kosten van laminaat inclusief leggen kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de oppervlakte van de ruimte, het type laminaat dat je kiest en eventuele extra opties zoals ondervloer en plinten.

Hier is een overzicht van de kosten:

  • Laminaat zelf: De prijs van het laminaat per vierkante meter varieert afhankelijk van de kwaliteit en het merk dat je kiest.
  • Legkosten: Dit zijn de kosten voor het daadwerkelijk leggen van het laminaat, inclusief arbeid en gereedschap.
  • Ondervloer: Als je extra geluidsisolatie of egalisatie nodig hebt, worden de kosten van de ondervloer toegevoegd.
  • Plinten: Het installeren van plinten langs de randen van de kamer kan de totale kosten verhogen.

Het is raadzaam om alle kosten duidelijk te hebben. De kosten voor laminaat inclusief ondervloer en leggen, of gewoon voor laminaat laten leggen berekenen wij graag voor je. Wij stellen een offerte voor je op, om je een idee te geven van de totale kosten voor jouw project. Laminaat is een vloer die lang meegaat, een duurzame keuze.

Naast duurzaamheid biedt laminaat je ook praktische voordelen. Voor de verhuizers onder ons: je kan laminaat demonteren, dan verhuis je ook de vloer. Bovendien is laminaat erg makkelijk in onderhoud. Zo bespaar je tijd om leukere dingen te doen!

Laminaat beeld Facebook

Opties laminaat laten leggen

Bij het laten leggen van laminaat heb je verschillende opties, afhankelijk van je behoeften en budget. Enkele veelvoorkomende opties zijn:

  • Laminaat vloer laten leggen inclusief ondervloer: Dit is een veel gekozen combinatie waarbij onze vakmensen zowel het laminaat als de ondervloer installeren.
  • Laminaat vloer inclusief plinten laten leggen inclusief ondervloer: Dit is een uitgebreidere optie waarbij ook plinten worden geplaatst voor een nette afwerking.
  • Laminaat vloer patroon laten leggen met ondervloer: Stel je kiest ervoor om laminaat visgraat of een ander patroon te laten leggen, dan duurt het leggen iets langer.

Het kiezen van de juiste optie hangt af van je specifieke eisen en budget. Bij ons kies je uit laminaatvloeren voor elk budget.

Wist je dat er zelfs witte laminaatvloeren zijn? Of ga je voor mooie, warme houtlook laminaat kleuren? De keuze is enorm. Wat dacht je van een stoere laminaat tegel? Belangrijk is om van tevoren duidelijk te hebben of je een ondervloer nodig hebt.

En hoeveel comfort gun je jezelf? Overweeg je bijvoorbeeld om ook vloerverwarming te laten leggen als je eenmaal met de vloer aan de slag gaat?

Overleg met onze adviseur om de beste keuze te maken voor een laminaatvloer die precies past bij jouw woonstijl en eisen.

Visgraat laminaat houtlook BerryAlloc Chateau

Laminaat laten leggen: wat kun je zelf alvast doen?

Hoewel je denkt ‘ik laat wel even laminaat leggen’ is het handig om van tevoren erover na te denken wat er los van het leggen nog allemaal bij komt kijken. Hier enkele voorbereidende stappen waar je bijvoorbeeld rekening mee kan houden om het proces soepeler te laten verlopen:

  • Ruim de ruimte op: Zorg ervoor dat de kamer vrij is van meubels en andere obstakels, zodat onze vakmensen ongehinderd kunnen werken.
  • Verwijder bestaande vloerbedekking: Als er al een oude vloerbedekking ligt, verwijder deze dan om het leggen van het laminaat te vergemakkelijken.
  • Zorg voor een stabiele temperatuur: Zorg ervoor dat de kamertemperatuur stabiel is, omdat laminaatplanken door temperatuurschommelingen kunnen kromtrekken.
  • Laat het laminaat acclimatiseren: Haal het laminaat van buiten naar binnen en laat het enkele dagen in de ruimte acclimatiseren voordat het wordt gelegd.

Het liefst wil je en succesvolle montage van je laminaatvloer. Deze tips zijn handig wanneer je zelf de vloer gaat leggen. Maak je gebruik van onze montageservice dan stemmen wij de belangrijke taken samen af. Laat je door ons begeleiden tijdens het hele project, zo kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan dankzij een goede planning 🙂

vloerverwarming laten leggen en kosten besparen
Laminaat BerryAlloc Glorious-XL-Glorious-Small-Gyant-XL-Dark-Brown-RSH2_
Ocean-8-V4-Ocean-Java-Light-Grey-RSH2_verkleind

Kies jouw laminaat inclusief leggen bij de Woonspecialist!

Nu hebben we de basisprincipes van laminaat inclusief leggen besproken, inclusief de werkwijze, kosten en opties. Het is altijd een goed idee om samen te werken met ervaren vakmensen om ervoor te zorgen dat je laminaatvloer perfect wordt geïnstalleerd en er jarenlang prachtig uitziet. Als je nog meer vragen hebt of deskundig advies nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Laminaat vloer laten leggen met vloerverwarming?

Laminaat staat bekend om zijn harde toplaag waardoor deze vloer geschikt is voor elke kamer. Huisdieren, een druk gezin of feestbeesten? Daar is jouw laminaatvloer echt niet bang voor. Kan je laminaat wel combineren met vloerverwarming ? Ja. Daar is deze vloer ook geschikt voor. Nooit meer koude voeten ’s ochtends in de badkamer. Nooit meer koude billen als je op de grond zit te spelen met je kids, heerlijk! Benieuwd naar de opties? Ontdek de mooiste vloeren in onze woonwinkel. Zin in een oriënterend gesprek? Dat kan! Graag tot snel!