De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2295 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten
Grijze betonlook pvc-vloer in de woonkamer
Zwarte shutters op de slaapkamer
5742_Magyar_bleached-chevron_diningroom_landscape
Industrieel was nog nooit zo sfeervol!

De industriële woonstijl met een twist!

Je kent ‘m vast wel: de industriële woonstijl. Maar hoe creëer je nu eigenlijk zo’n stijl in je eigen interieur? Waar moet je op letten en wat mag absoluut niet ontbreken? Geen zorgen, ik vertel het je allemaal én nog veel meer in deze blog! Maarrrr, ik ga het wel iets anders doen… Ik noem het; de industriële woonstijl met een twist, want er zijn nogal wat puntjes veranderd binnen deze woonstijl.

Nieuwsgierig? Ga er lekker voor zitten met een kopje thee of koffie en laat je inspireren door deze unieke woonstijl!

De kenmerken van een industrieel interieur

Als je denkt aan de industriële woonstijl, denk je dan meteen aan metaal, beton, grijs en misschien wel iets te donker? Dat begrijp ik helemaal, want dat is waarschijnlijk hoe de meeste mensen deze woonstijl voor zich zien. Maar eerlijk gezegd, denk ik dat er veel verschillende manieren zijn om een stoer en robuust interieur te creëren. Je hoeft niet alles in ‘sombere tinten’ te toveren. Integendeel! Ik ben normaal gesproken gek op de Scandinavische woonstijl, maar bij mij thuis is het toch echt industrieel.

Ja, de kenmerken van de industriële stijl zijn metalen details, betonlooks, grijze tinten en misschien zelfs muren van schoonmetselwerk. Maar in deze blog gaan we verschillende manieren en mogelijkheden verkennen, zodat jij de industriële woonstijl op jouw eigen manier kunt creëren!

Donkere pvc-vloer in rechteplank

Welke vloer kies je? 

De basis van elk interieur: de vloer. Bij het kiezen van de ideale vloer kijk ik naar van alles, waaronder hoe makkelijk de vloer schoon te houden is. Ik ben tenslotte geen Assepoester die de hele dag met een emmer sop rondloopt. En dan die eindeloze opties in kleur, patroon of legvorm… Hallo keuzestress!

Bij de industriële woonstijl denk je misschien meteen: “Ik móet een betonvloer hebben!” Maar dat is echt niet nodig. Wat dacht je van een stoere, donkere visgraatvloer? Of van die robuuste, lange planken? Net zo industrieel en minstens zo stijlvol.

Wil je liever de echte charme van beton? Kies dan voor pvc of vinyl. Deze materialen lijken tegenwoordig op echte betonvloeren, maar zijn veel minder koud en een stuk eenvoudiger in onderhoud!

Grijze betonlook vinylvloer

Sfeervolle raambekleding

Ook de industriële woonstijl kan niet zonder sfeervolle raambekleding. En nee, dat hoeft heus niet altijd iets van aluminium te zijn of een donkere kleur! Laten we het eens anders doen. Wat dacht je van stijlvolle dupligordijnen die perfect opgaan in je zwarte meubels? Of misschien lichte inbetweens die precies matchen met je grijze vloer?

Je kunt er alle kanten mee op, creatief zijn mag! Of je nu droomt van elegante overgordijnen of strakke vouwgordijnen: het is jouw huis, dus jij hebt de touwtjes in handen. En eerlijk is eerlijk, ik houd ook van donkere raamdecoratie: houten jaloezieën of zwarte inbetweens, heerlijk stoer. Maar hey, een zachte pasteltint kan tegenwoordig ook best een statement maken in een industrieel interieur!

Zwarte houten jaloezieën in de werkkamer

En nu is het jouw beurt! 

Ik hoop dat ik je volop heb kunnen inspireren om aan de slag te gaan! Of je nu kiest voor een gloednieuwe vloer, stijlvolle raamdecoratie of stoere accessoires: je brengt in een handomdraai die industriële vibe in je interieur!

Wil je nog meer inspiratie of advies? Ga dan eens gezellig bij de interieurexperts in de winkel. Zij helpen je graag verder!

Liefs, Annemiek
Blog foto Annemiek