De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2226 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten
PVC vloer
De ultieme tips voor het schoonhouden van jouw pvc vloer!

5 eenvoudige stappen voor een sprankelende pvc vloer!

Een pvc vloer is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een duurzame, stijlvolle en onderhoudsvriendelijke vloer. Met een ruim assortiment aan kleuren en patronen om uit te kiezen, past een pvc vloer bij vrijwel elke interieurstijl en geeft het direct een moderne uitstraling aan jouw woning.

Om de pvc vloer er sprankelend uit te laten zien en de levensduur te verlengen, is het belangrijk om deze op de juiste manier te reinigen en te onderhouden. In deze blog vind je 5 eenvoudige stappen om jouw pvc vloer sprankelend te houden. Van het stofzuigen en dweilen tot het verwijderen van vlekken en het voorkomen van beschadigingen; deze tips helpen je om jouw pvc vloer er als nieuw uit te laten zien. Bovendien geven we je advies over hoe je de pvc vloer kunt laten glanzen en hoe je deze in topconditie houdt. Dus, laten we aan de slag gaan en ontdekken hoe je jouw pvc vloer sprankelend kunt houden met vijf eenvoudige stappen!

Pvc vloer Moduleo

De 5 ultieme stappen voor een stralende pvc vloer

Stap 1: Stofzuigen

Houd je pvc vloer schoon door regelmatig te stofzuigen. Begin met het verwijderen van eventuele losse vuildeeltjes met een zachte bezem en gebruik vervolgens een stofzuiger met een zachte borstel om stof en vuil uit de textuur van de vloer te halen. Zorg ervoor dat je de stofzuiger altijd op de laagste stand zet, om de vloer niet te beschadigen.

Stap 2: Dweilen

Naast stofzuigen is het belangrijk om jouw pvc vloer regelmatig te dweilen. Gebruik een zachte dweil en lauw water. Hiermee kun je de vloer grondig schoonmaken. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen. Als je toch een reinigingsmiddel wilt gebruiken, kies dan voor een speciaal pvc reinigingsmiddel.

tarkett_rock_grey_pvc_24522001_210218-99017

Stap 3: Vlekken verwijderen

Het is belangrijk om vlekken zo snel mogelijk te verwijderen om te voorkomen dat ze blijvende schade aan de vloer veroorzaken. Gebruik een zachte doek en warm water om de vlek voorzichtig weg te vegen. Als de vlek nog steeds zichtbaar is, gebruik dan een speciaal pvc reinigingsmiddel. Wacht niet te lang met het verwijderen van vlekken, want hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt om ze te verwijderen.

Stap 4: Beschadiging voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Plaats viltjes onder de poten van meubels om krassen op de vloer te voorkomen. Vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen op de vloer en mors geen agressieve stoffen, zoals schoonmaakmiddelen of zuren. Wees voorzichtig met het verplaatsen van meubels en til ze liever op dan dat je ze over de vloer sleept.

Bodiax pvc vloer

Stap 5: De PVC vloer laten glanzen

Als je wilt dat jouw pvc vloer er glanzend uitziet, kun je een speciale pvc vloer polish gebruiken. Breng de polish aan volgens de instructies op de verpakking en gebruik een zachte doek om de vloer op te poetsen. Doe dit alleen als jouw vloer nog niet glanzend genoeg is en alleen wanneer de vloer volledig droog is. Overmatig gebruik van de polish kan leiden tot ophoping en glansstrepen, dus wees voorzichtig bij het aanbrengen. Als je regelmatig de vloer dweilt met schoon water en een mild schoonmaakmiddel, zal dit helpen om de glans van de vloer te behouden.

 

 

Wij helpen je verder!

Als je nog niet zeker bent over hoe je jouw pvc vloer schoonmaakt, is het een goed idee om naar een gespecialiseerde winkel te gaan voor advies en speciale producten die zijn ontworpen voor pvc vloeren. Door het gebruik van de juiste reinigings- en onderhoudsproducten blijft jouw vloer er jarenlang als nieuw uitzien en behoudt deze zijn duurzaamheid. Ga dus naar de winkel en vraag om advies, zodat je kunt genieten van een schone en glanzende pvc vloer in jouw huis!

Liefs, Dominique
Handtekening Dominique