De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2351 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten
Tapijt in de eetkamer
Tapijt in de zithoek
Roze tapijt op de slaapkamer
Wil je meer weten over tapijt?

Vul dan onderstaand formulier in,
dan nemen wij contact met je op! 

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je volledige postcode in, bv. 1234 AB. Daarmee sturen we je vraag naar de dichtstbijzijnde winkel.
Nieuwsbrief
Hidden
Hidden
Hidden

Wij vinden jouw privacy belangrijk. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens, staat beschreven in onze in onze privacy policy.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tapijt

Tapijt, wie houdt er niet van? Het is een van die dingen die een huis zo gezellig kunnen maken. Tapijt is er in alle kleuren, patronen en texturen die je maar kunt bedenken en het kan een kamer echt tot leven brengen. Of je nu kiest voor een zacht, pluizig tapijt of een stevig en duurzaam tapijt, het voegt echt iets toe aan je huis. Het biedt zacht comfort aan je voeten en zorgt voor een warme beleving!

Er is niet alleen veel keuze in kleur, ook in de uitvoering. Denk aan hoogpolig, laagpolig, licht of donker, effen of met een patroontje; wij hebben het allemaal! Ook heeft het een goede geluiddempende werking en is heerlijk stroef. Daarbij kan tapijt oneffenheden en onvolkomenheden in de ondervloer verbergen. Dit kan handig zijn bij renovaties of in oudere huizen waar de vloer niet perfect vlak is. En weet je dat wij van vrijwel elk tapijt  een vloerkleed kunnen maken in iedere gewenste afmeting?

Onze tapijtvloeren

Tapijtvloeren zijn er in zoveel kleuren en uitvoeringen dat je altijd iets naar jouw wens kunt vinden. We kunnen tapijt vloeren kamerbreed, als tapijttegel en op maat leveren. De tapijt vloer maakt een comeback en daar spelen onze merken als Interfloor, Bonaparte, Ambiant, Desso en Parade op in. Wij hebben altijd wel tapijtvloeren die bij jouw woonstijl en huis passen.

Tapijtvloer laten leggen

Onze eigen stoffeerders zorgen er voor dat de vloer perfect wordt gelegd. En dat maakt het kopen van een tapijtvloer bij de Woonspecialist zo makkelijk: advies, levering en monteren onder één dak! Kom naar onze winkel en wij doen de rest!

Vind je een volledige nieuwe (tapijt)vloer iets teveel van het goede, overweeg een karpet!

Vloeren- Interfloor-Lexus-SDN-Tapijt- grijs – woonkamer – sfeerfoto – liggend

Voordelen van tapijt

Interfloor-Tendence-Tapijt-ID-553

Tapijt is geluiddempend

Behalve dat tapijt heel comfortabel en lekker zacht aan je voeten is, heeft het meer goede eigenschappen. Door de vezels heeft vloerbedekking een heel goede geluiddempende werking. Hoe dikker de polen, hoe groter de geluidsreductie. Dat betekent niet alleen een fijner geluid in jouw huis, ook de buren profiteren hier van!

Trap bekleding Desso

Ideaal voor trappen

Zoek je trapbekleding? Denk niet alleen aan een harde bekleding als bijvoorbeeld pvc, denk ook aan tapijt! Tapijt is stroef, je glijdt er niet makkelijk over uit; ideaal voor op jouw trap. En niet alleen als je kinderen nog klein zijn is tapijt prettig om bijvoorbeeld te leren lopen of om op te spelen, ook onze trouwe viervoeters liggen er graag op.

Interfloor-Grafity-Tapijt-ID-218

Geschikt voor vloerverwarming

Je verwacht het niet, maar het is echt waar! Tapijt kan uitstekend in combinatie met vloerverwarming. Dit geldt vooral voor de laagpolige versie. Tapijt voelt lekker en zacht aan, je krijgt ook nog warmere voeten. Heerlijk! Daarbij zorgt het voor een betere isolatie, dus een positief effect op je energieverbruik. Dat is nog eens mooi meegenomen!

trappen tapijt
Interfloor Tapijt
Ambiant
Vloeren – Interfloor-Modena-Tapijt- licht grijs – sfeerfoto – interieur – staand_kl
Tapijt

Tapijt reinigen? Dat doe je zo!

Oké, we moeten het er even over hebben – tapijt reinigen. Door moderne vezeltechnologieën is tapijt beter dan ooit bestand tegen vlekken en slijtage. We zijn dus gek op tapijt, maar als het vies wordt, is dat toch niet fijn. Je kunt vlekken niet vermijden en als er een feestje is geweest, kan het eruitzien als een slagveld. Maar maak je geen zorgen, er zijn een paar trucjes die je kunt gebruiken om je tapijt weer op te frissen.

  • Ten eerste, zorg ervoor dat je regelmatig stofzuigt. Ja, het is saai, maar het is echt de beste manier om vuil en stof te verwijderen voordat het dieper in het tapijt komt.
  • Als je een vlek hebt, gebruik dan geen agressieve chemicaliën om deze te verwijderen. In plaats daarvan kun je een milde tapijt reiniger gebruiken en het voorzichtig in de vlek wrijven met een schone doek. Laat het een paar minuten intrekken en dep het vervolgens weg met een vochtige doek. Herhaal dit totdat de vlek verdwenen is.
  • Als je echt serieus bent over het reinigen van je tapijt, overweeg dan om een professionele tapijtreiniger in te huren. Zij hebben speciale apparatuur en reinigingsmiddelen om dieper vuil en vlekken te verwijderen, en het resultaat zal zeker het geld waard zijn.

Je tapijt zal er als nieuw uitzien en je zult er weer van kunnen genieten!

Tapijt als vloerbedekking kopen?

Dat tapijt een populaire vloerbedekking is voor de slaapkamer zal je niet verbazen. Ook op de trap of in de woonkamer is tapijt echt bezig met een comeback. Kies je voor tapijt, let er dan goed op dat je de juiste maat kiest. Laat daarom de ruimte opmeten door onze vakmensen. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, zoals wol, synthetische materialen en natuurlijke vezels zoals sisal. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Zo is wol bijvoorbeeld duurzaam en zacht, terwijl synthetische materialen vaak makkelijker te onderhouden zijn en beter bestand zijn tegen vlekken.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de dikte en het gewicht van het tapijt. Hoe dikker en zwaarder het tapijt, hoe beter het geluid dempt en hoe comfortabeler het aanvoelt. Kom naar onze winkel en wij helpen je met alle vragen! Van advies, tot inmeten en monteren; wij doen het graag voor je!