De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2424 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten
Gordijnen op maat en rolgordijn verduisterend combineren slaapkamer – Luxaflex
Maak er een paleisje van - met de mooiste gordijn combinaties!

Matchen of opvallen? Gordijnen combineren doe je zo!

Wanneer het buiten donker is dan mag de sfeerverlichting in huis stralen. Fijn en knus maar, iedereen kijkt zo je woonkamer in. Er zijn mensen die dit niet stoort… of behoor ook jij tot de grote groep mensen die het liefst volop van de privacy geniet? Dan is goede raambekleding de oplossing.

Gelukkig is de keuze enorm: gordijnen op maat, plissés, jaloezieën, rolgordijnen en meer… maar dat geeft net zo veel vragen. Wil jij weten welke gordijnen het beste bij je interieur passen? Hoe je gordijnen combineren kan met andere raamdecoratie? Je ontdekt het in deze blog vol tips en voorbeelden!

Zijn er gordijnen trends?

Gordijnen zijn er van transparant tot inkijkwerend en zelfs isolerend. Enorm populair zijn isolerende overgordijnen. Waarom? Ze staan super stijlvol en maken je woonkamer of slaapkamer helemaal af. Een raam met prachtige kamerhoge overgordijnen staat sfeervol. Bovendien laten gordijnen de galm uit elke kamer verdwijnen. Dit geeft veel comfort en warmte.

Voor het perfecte plaatje laat je gordijnen op maat maken, want dan klopt de lengte en komt de golvende gordijnstof perfect tot zijn recht. Hier zijn de vakmensen van de Woonspecialist heel handig in!

Elektrische gordijnrails; open en sluit met gemak!

Gordijn op maat: de sfeermaker!

Ga je voor de match of zet je een statement met jouw gordijnen op maat? Dat is de grote vraag. Moeten gordijnen A) matchen met jouw meubilair of mogen ze B) opvallen?

A) Matchen: Kies je voor gordijnen die precies passen bij de kleuren van je interieur dan creëer je rust en harmonie. Dit staat los van de gordijnstof, zowel transparante inbetweens als overgordijnen van een dichte, gevoerde stof kunnen even onopvallend zijn. Want de matchende kleur doet het werk. Er zijn zo veel gordijnstoffen in honderden kleuren dat je altijd een passende match maakt. De gordijnstalen liggen op je te wachten in de showroom van de Woonspecialist, kies ervoor om jouw mooiste gordijnen op maat te laat maken!

B) Opvallen: Het voordeel van gordijnen die opvallen is dat je daar extra diepte mee creëert. Hierdoor lijkt een kleine slaapkamer groter of je woonkamer profiteert van speelsheid door dit contrast. Je hoeft geen heftige kleuren te kiezen om jouw overgordijnen of vitrages te laten opvallen. Denk aan materialen zoals linnen of fluweel. En een gordijnstof met een subtiel glansje of dessin doet ook al heel veel voor je kamer.

Hoe je de populaire kleuren gordijnstoffen combineert met je interieur en wat een mooie match is met andere raamdecoratie zoals plissés dat zie je zo, laat je verrassen door de stijlvolle interieurs!

Hoe combineer je groene, grijze, bruine… gordijnen?

Goede vraag, laten wij even de meest populaire kleuren voor gordijnstoffen bekijken. Welke combinaties van kleuren en stijlen staan mooi?

Witte of beige gordijnen: altijd een match

Witte, beige of crème kleurige gordijnen kan je met elke woonstijl en kleur combineren. Deze tinten zijn tijdloos en neutraal. Daarom zijn witte en beige gordijnen op maat écht duurzaam, je hebt er jarenlang plezier van. Verander je graag je interieur, nieuw kleurtje, andere accessoires? Dan zijn witte of beige gordijnen jouw perfecte keuze, ze staan altijd mooi.

Groene of blauwe gordijnen: natuurlijk en rustig

Kies je voor natuurlijke tinten zoals lichtgroen of een lichte blauwtint dan passen deze gordijnen op maat perfect in een landelijk of basic interieur. Denk aan een woonkamer met planten, een slaapkamer met een bed en kast in warme houttinten, hier zijn gordijnstoffen in natuurlijke kleuren een uitstekende aanvulling. En natuurlijk hebben we bij de Woonspecialist ook de bijpassende vloer voor je 😉

Kobe gordijnen collectie Earth

Meer combinaties van gordijn kleuren

Laten we zeker niet de meer uitgesproken keuzes vergeten, ook die zijn erg mooi!

Zwarte gordijnen: van modern tot hotel chique

Ook donkere kleuren zoals zwart, donkergrijs of donker taupe zijn populair. Bijvoorbeeld als verduisterende gordijnen op je slaapkamer, heerlijk, zo kan jij lekker wegdromen in het donker. Bij de Woonspecialist kan je jouw gordijnen op maat laten maken en voor een voering kiezen, perfect!

Donkere gordijnen staan ook heel stoer in een industrieel interieur met stalen deuren en een betonlook vloer. En wat dacht je van de hotel chique woonstijl in combinatie met zwarte of donkerbruine fluwelen gordijnen, super luxe!

Gordijnen op maat: combineer ze met raamdecoratie

Eerlijk is eerlijk, gordijnen op maat werken perfect om inkijk te weren, dicht is dicht. Wil jij net als veel mensen hier wat meer opties? Combineer dan sfeervolle gordijnstoffen met bijvoorbeeld plissés of jaloezieën.

zwarte gordijnen semi transparant Artelux

Gordijnen en plissés

Dit is een fijne combinatie voor je woonkamer. Want plissés sluiten exact aan op het raam, je kan spelen met de hoogte en het daglicht omdat je plissés ook in het midden van het raam kan plaatsen. Hierdoor kijk jij vanuit je hoekbank lekker naar buiten, maar niemand kijkt naar binnen. Bijpassende overgordijnen op maat zijn de ideale aanvulling voor extra sfeer. En die doe je ’s avonds lekker dicht, geniet!

Raamdecoratie met gordijnen Luxaflex

Gordijnen en jaloezieën

Wanneer de strakke en moderne uitstraling van plissés niet helemaal jouw ding is, dan zijn houten jaloezieën een fantastische keuze. Net als plissés sluiten horizontale jaloezieën op maat exact aan op je raam. Houten jaloezieën hebben een fijne, natuurlijke uitstraling, perfect voor in je woonkamer. Dankzij de lamellen heb je de lichtinval altijd in handen. En met bijpassende gordijnen op maat voeg je wat knusheid toe aan de kamer.

Gordijnen en jaloezien combineren
Luxaflex raamdecoratie en meer
Gordijn – duurzame gordijnen – gordijnstoffen – Artex – De Ploeg – verschillende kleuren – staand
De juiste confectie voor perfecte gordijnen vind je bij de Woonspecialist!a
www.alexandervanberge.nl
Stone 21__2Xgordijn_Kobe (Groot)
De juiste confectie voor perfecte gordijnen vind je bij de Woonspecialist!a
Kobe gordijnstoffen
Inkijk weren met transparante inbetweens | de Woonspecialist
Gordijnen De Woonspecialist Bekenkamp Bussum Artelux Komijn Weesp Amsterdam Muiden Naarden

Gordijnen op maat bedienen

Meer comfort? Ga voor elektrisch bedienbare raamdecoratie, ook daar zijn de vakmensen van de Woonspecialist expert in. Vanuit jouw bed met een druk op de afstandsbediening je gordijnen of raamdecoratie open of dicht doen? Alles kan, maak er een paradijs van!

Elektrische raamdecoratie is duurzaam

Naast extra comfort heb je met elektrisch bedienbare gordijnen of raamdecoratie ook de mogelijkheid om energie te besparen. In de winter voorkom je dat er te veel warmte via jouw raam verdwijnt. En in de zomer doe je de raamdecoratie dicht voor verkoeling. Dat is duurzaam, ga nog een stap verder met een van onze duurzame gordijnstoffen, laat je in de woonwinkel verrassen door de prachtige opties van de bekendste merken.

En nog een voordeel: ben je vanavond onverwachts later thuis? Doe de gordijnen op maat alvast via de app op je mobieltje dicht. Alsof er iemand thuis is, dat voelt veilig, fijn! Natuurlijk helpen wij je bij het inrichten en werkend maken van jouw smart home gordijnen.

Meer gordijnen inspiratie

Om je alvast te inspireren: bekijk de voorbeelden, verschillende kamers, gordijnen van verduisterend tot lichtdoorlatend, effen of met patroon…. en in onze showroom kan je ze allemaal voelen, ervaren, combineren. Tot snel!

Gordijnen op maat laten maken

Zie jij jouw nieuwe gordijnen op maat al hangen? Of kan je nog wat advies en tips gebruiken bij persoonlijke vragen zoals: welke gordijnstof is geschikt voor mijn behoeften? Welke gordijnstijl past het beste bij mijn interieur? Kom dan eens naar de woonwinkel voor inspiratie en eerlijk advies!

Liefs, Karin
Karin