De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2232 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten
Duurzaamheid
Duurzaam wonen voor elke dag - met de Woonspecialist!

Duurzaam wonen

Waar staat duurzaam wonen in Nederland voor? Duurzaam wonen verwijst naar een manier van leven waarbij jouw huis en levensstijl heel bewust zijn ontworpen met het oog op milieubewustzijn en energie-efficiëntie. En wat is jouw doel als je kiest voor duurzaam wonen? Het doel van duurzaam wonen is om de ecologische voetafdruk te verminderen en positieve impact op het milieu te hebben.

Wat is duurzaam wonen?

Onder duurzaam wonen vallen verschillende aspecten van het dagelijks leven. Sommige heb je misschien al gerealiseerd? Je ziet hier 4 populaire voorbeelden van duurzaam wonen als het om je huis of woning gaat:

 1. Energie-efficiëntie: alle keuzes die helpen om energie te besparen. Denk aan energiezuinige apparaten, goede isolatie, efficiënte verwarmings- en koelsystemen, ledverlichting en meer.
 2. Hernieuwbare energiebronnen: wil je minder afhankelijk zijn van niet hernieuwbare energiebronnen zoals gas dan is stroom opwekken via zonnepanelen een optie.
 3. Waterbesparing: je waterverbruik verminderen is duurzaam. Denk aan waterbesparende apparaten (douchekop), een regenton om water op te vangen en bewuste tuinontwerpen (tegel eruit – plant erin).
 4. Materialen: bij de bouw, of verbouwing en inrichting van jouw huis worden materialen gebruikt. Waar mogelijk kies je voor milieuvriendelijke en gerecyclede materialen om duurzamer te wonen.
Luxaflex raamdecoratie en meer

Hoe duurzaam woon jij al?

Iedereen kan dagelijks bijdragen aan duurzaam wonen; je kan afval minimaliseren, recyclen, composteren en het afval dat er is goed scheiden. Een tuin of zelfs balkon met planten en bloemen helpt om de luchtkwaliteit te verbeteren. En wie geniet er nou niet van kleurrijke bloemen en lekkere kruiden uit eigen tuin of van je balkon?! Heb je de keuze om op de fiets naar de sportschool te gaan en de auto te laten staan? Doen! Verse kruiden en beweging zijn goed voor het milieu én voor jezelf 🙂 .

Wil jij ook een duurzaam interieur?

Fietsen gaat vanzelf maar voor een duurzaam interieur is iets meer nodig, en daar heb je de Woonspecialist voor! Omdat het belangrijk is dat wij met z’n allen de ecologische impact verminderen en een gezonde, milieuvriendelijke levensstijl bevorderen, bieden wij jou verschillende mogelijkheden om voor duurzame producten in je woning te kiezen. Omdat wij ons bewust zijn van onze verantwoordelijkheid voor het milieu en onze toekomst. Meer weten? Kijk gauw verder en doe alvast inspiratie op. Duurzaam wonen in onze woonwinkel ontdekken? Kom langs!

De juiste confectie voor perfecte gordijnen vind je bij de Woonspecialist!a
High Resolution-Hall6___3____333711-333701
Houten-jaloezieen-Luxaflex-zwart-slaapkamer
PUUR steen

Producten voor een duurzame woning

Wanneer je een nieuwe vloer of raamdecoratie koopt kan je voor een duurzaam product kiezen. Hierdoor kan je een positieve bijdrage leveren voor het milieu. Denk aan producten die isoleren en/of het energieverbruik verlagen.  Deze producten koop je bij de Woonspecialist:

Duurzame raamdecoratie

Dat is raamdecoratie gemaakt van FSC hout, bijvoorbeeld houten jaloezieën. Je kan ook voor isolerende raamdecoratie kiezen, zoals duettes, hiermee beperk je het warmteverlies via de ramen. In de winter maak je efficiënter gebruik van je verwarming. En in de zomer blijft de hitte buiten waardoor je minder snel de airco aan hoeft te zetten.

Duurzame vloer

Ook een vloer kan isolerende eigenschappen hebben, milieuvriendelijk geproduceerd zijn of vooral uit hernieuwbare en gerecyclede materialen bestaan. Heb je vloerverwarming? Koop dan een vloer die de warmte makkelijk doorlaat, een populaire keuze is pvc en vloerverwarming. Zo is je woonkamer sneller op de gewenste temperatuur, dat scheelt energie.

Wil je meer weten over onze duurzame raamdecoratie, duurzame gordijnen en duurzame vloeren of wil je ze graag bekijken? Kom langs in onze winkel of maak een afspraak!

duurzaam marmoleum van FORBO vloeren

Welke duurzame producten koop je bij de Woonspecialist?

Een kleine greep uit duurzame producten die je in onze woonwinkel koopt:

 1. Luxaflex: FSC hout jaloezieën
 2. Vadain: gordijnstoffen van gerecycled materiaal
 3. Cotap: registreer jouw Ambiant pvc voor Vloerretour
 4. Desso: hergebruik tapijt
 5. Forbo: CO2 neutraal marmoleum
 6. Moduleo: pvc vloer uit gerecyclede materialen
 7. PUUR: Onze duurzame vloeren collectie

Wist je dat onze vakmensen jouw vloer of raamdecoratie voor je monteren? Ook duurzaam, want ze gaan efficiënt te werk, zijn ervaren in het op maat snijden van vloerplanken of inkorten van gordijnstoffen. Hierdoor ontstaat zo min mogelijk afval. Dit begint al bij de juiste berekening van het materiaal. Voorbeeld: een extra pak laminaat dat een doe-het-zelver graag koopt voor alle ‘oeps er ging iets mis’ vloerplanken is niet nodig.

Wil jij de duurzame producten van goede merken in onze woonwinkel beleven? Kom langs en laat je verrassen door de prachtige producten, wij geven je graag advies en tips!

PUUR natuur kurk

Duurzame innovaties van leveranciers

Als wij onze impact op het milieu willen beperken dan zijn energie- en grondstofgebruik belangrijke aspecten voor een groene toekomst. Leveranciers ontwikkelen steeds weer nieuwe technologieën die het mogelijk maken om duurzamer te produceren. Dat wij dagelijks een gevarieerd, duurzaam assortiment kunnen aanbieden aan honderden klanten is onze missie voor een groene toekomst. Graag bieden wij jou als klant de mogelijkheid om bij het inrichten van je woning rekening te houden met je ecologische voetafdruk.

Duurzaam schoonmaken

Kies je producten die makkelijk te onderhouden zijn dan zijn chemische of milieuonvriendelijke schoonmaakproducten niet nodig. Dat is prettig voor jezelf, geen bijtende geurtjes in huis. En alles wat niet in het riool en dus het afwater belandt kan ook het milieu niet belasten.

Duurzaam wonen inspiratie

Om jou te inspireren over duurzaam wonen stellen wij jou ook in onze blogs verschillende oplossingen voor die je kan toepassen om zelf duurzamer te wonen. Zo lees je meer over de voordelen die je kan realiseren met isolerende of elektrische raamdecoratie, of met welke vloer je het meest uit de warmte van je vloerverwarming haalt.

luxaflex jaloezieën duurzaam hout

Een duurzaam interieur voor jouw woonstijl!

Elk product heeft een levensloop. Na het leggen van de vloer maak je er jaren gebruik van. Tot het tijd is om de vloer te vervangen. Een duurzaam product is tijdens deze levensloop minder belastend voor het milieu. Er zijn ook duurzame producten die gemaakt zijn van materialen die geschikt zijn voor hergebruik of die biologisch afbreekbaar zijn.

Dat is fantastisch, maar hoe combineer je de prachtige, duurzame gordijnen met je interieur? En welke duurzame vloer past het beste bij jouw woonstijl?

Duurzaam interieur creëren

Kan je wel wat hulp gebruiken om kleuren, materialen en dessins zo te combineren dat de sfeer ontstaat die jij voor ogen hebt?

Onze interieurstyliste weet raad. En dat is ook duurzaam wonen! Als jij uit overtuiging voor een prachtige vloer of sfeervolle gordijnen kiest dan blijven ze vele jaren in je woning.

De kans dat je bewust voor een product kiest is groter met interieuradvies. Als je een duurzaam interieur kan kiezen dat precies past bij jouw stijl voel jij je helemaal thuis.

Benieuwd? Kom eens vrijblijvend informeren.