De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2232 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten
Medium-5426_Virginia_oak_soft-timber-herringbone_livingroom_landscape
Waar je op moet letten bij het kiezen van een vloer

Oeps duur foutje!

Een blog om je te behoeden van grote onkosten. Want laten we eerlijk zijn: een nieuwe vloer kost bakken met geld. En als je daar een fout in maakt, dan is dat een duur foutje. Een vloer moet je dus ook niet impulsief kopen, daar neem je de tijd voor. Toch gaat het nog weleens mis en dat probeer ik voor jou te voorkomen en daarom heb ik de 3 meest gemaakte fouten in vloerkeuzes voor je op een rij gezet. Read and learn.

Goedkoop is duurkoop. Zo, dat is er vast uit. Klopt, een compleet nieuwe vloer voor weet ik veel hoeveel vierkante meters is prijzig, maar ga niet beknibbelen op de prijs. Wat wij vaak zien is dat een vloer die goedkoper is vaak niet mooi ‘past’ of ligt. Ook zie je sneller krassen (als het gaat om een pvc-vloer) of slijtage (bij een tapijtvloer). Nu bespaar je natuurlijk flink als je voor een goedkopere variant gaat, maar je ziet dat je vloer weer sneller aan vervanging toe is. En op die manier bespaar je dus niet. Daarom geldt ook voor een vloer: goedkoop is duurkoop.

Medium-5753_DISSOLVED_STONE_LIGHT_DISSOLVED_STONE_LARGE_KITCHEN_SFEER_MODEL

Niet passend bij de ruimte

Je kan ook een vloer kiezen die niet past in de ruimte waar je hem laat leggen. Als je warmte in de kamer wilt, kan je beter voor een houtlook gaan in plaats van tegels. Ook al zijn tegellook vloeren enorm praktisch, als het niet past bij jou gevoel en bij de ruimte die je wilt creëren, dan krijg je spijt.

Geloof me, iets wat je niet wilt bij de aanschaf van een kostbare vloer is spijt. Probeer met vloerstalen uit wat het beste bij jou en de ruimte past. Natuurlijk kunnen we je daar met voldoende kennis, inspiratie en advies mee helpen.

Het zelf doen

Sorry, als je enorm handig bent en precies weet wat je doet, dan is deze ‘fout’ niet voor jou bestemd. Maar we zijn niet allemaal geboren met Bob de Bouwer skills. Een grote fout is dan ook dat je de vloer zelf gaat leggen. Eerlijk: een laminaatvloer moet misschien nog wel lukken, maar waag je niet aan marmoleum of een pvc-vloer. Je ondervloer moet volledig glad en egaal zijn, anders ga je oneffenheden door je kersverse (dure) vloer heen zien.

Vakmensen van de Woonspecialist zijn gespecialiseerd in het leggen van een vloer, dus maak die fout niet en laat je vloer leggen. Zo weet je zeker dat ie recht ligt, strak ligt en ligt op een effen ondervloer. Nog een voordeel, je hebt gelijk garantie mocht er toch iets mis zijn met de vloer.

Ben je toe aan een nieuwe vloer? Zorg er dan voor dat je deze fouten niet maakt, scheelt je een hoop poen!

High Resolution-Novilon Prima Steal 89075
Medium-5742_Magyar_bleached-chevron_diningroom_landscape
Liefs, Bo
Blog foto Bo