De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2390 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten
Gordijn_Artelux_komijn_27_roomset_jpeg_72pi_rgb
Warm, gezellig, super knus? Wij zeggen welkom herfst! Met deze 3 isolatie tips

Goed isoleren? Van hittegolf naar warm interieur

Wanneer ik lekker buiten wandel met mijn hond en de temperatuur ineens onder de 15 graden is gezakt dan? Dan heb ik het koud en pak ik mijn winterjas. Zie ik je nu lachen? Stukje herkenning? Tsja, was ik maar zo’n gezellige zeehond met een dikke laag spek, dan kon in ik de winter zonder jas rondlopen… weer te weinig chips en chocolade gegeten. Nee grapje, maar de zeehond is een goed voorbeeld, uitstekend geïsoleerd, dat punt nemen we nu mee. Want zo’n warme laag wil je ook voor in huis.

Isoleren is geen toverwoord

En dat geldt voor buiten maar misschien nog meer voor binnen. Want in huis wil ik al helemaal niet klappertandend op de bank liggen. En omdat er niet altijd iemand naast mij ligt waar ik het warm van krijg heb ik daar wat op bedacht. Ik geef je mijn 3 persoonlijke tips voor een lekker warm huis en dus een hartverwarmende herfst.

Wanneer je het woord isoleren hoort, denk je dan ook gauw aan:

  • Spouwmuurisolatie / radiator folie / de tochtstrip?

Snap ik, maar er zijn meer mogelijkheden om te isoleren. En hier ben je aan het goede adres voor isolatie op een andere manier. Hoe dan? Laten we hiervoor even samen naar je interieur kijken!

RG_53013_Petwit_01

Tip 1; Raamdecoratie met extra isolatie skills

Ja hoor, het is net een superheld, raamdecoratie met isolerende eigenschappen 😉 Ik stel voor: De Duette®Shades. Dit soort duettes heeft een extra laag aan de binnenkant, die zorgt voor een betere isolatie dan andere soorten raamdecoratie.

Pak aan die ramen!

Naast dat duettes in de zomer de warmte buiten houden, zorgen deze isolerende duettes er dus ook voor dat in de herfst en winter de warmte lekker binnen blijft en niet via de ramen verdwijnt. Super fijn en ook nog eens energiebesparend.

Geen trends missen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Duettes zijn trouwens in allerlei kleuren verkrijgbaar, en natuurlijk op maat te maken. En sommige zijn ook slim, en dan bedoel ik dat duettes ook als elektrisch bedienbare versie verkrijgbaar zijn. Benieuwd? Kom gerust langs in één van de Woonspecialist winkels bij jou in de buurt om ze te bekijken!

Slaapkamer duettes isolerend BeCe

Tip 2; Isoleren met romantische overgordijnen

Nog zo’n handige tip voor een hartverwarmend herfst seizoen: overgordijnen. Kies voor een extra dikke stof of voering voor extra isolatie. Gordijnen zijn echt super romantisch, zeker als je voor een fluffy gordijnstof kiest. Voorbeeldje?

Gordijnen van velours of fluweel

Ga bijvoorbeeld voor zware veloursgordijnen, super sfeervol voor op je slaapkamer! Ze zijn zonwerend en houden bovendien ook de kou buiten en tocht tegen! Zorg ervoor dat je je gordijnen op maat laat maken, dan weet je zeker dat ze perfect passen in jouw interieur.

Tip: denk even na over de plooi. Er zit verschil tussen een enkele of dubbele plooi. Een dubbele plooi gebruikt meer stof en isoleert dan ook beter. En: combineren mag, rolgordijnen + overgordijnen, vouwgordijnen + inbetweens, wat jij wilt!

Gordijnen van Vadain_Pampas-Vogue-02

Tip 3; Aftoppen met een superzacht vloerkleed

Stel nou je hebt de duettes of romantische gordijnen hangen. Dan blijft er nog een koukleum-moment over: je moet van de bank af voor een kopje warme chocolademelk. Of nog erger, je mag je bed uit omdat een nieuwe werkdag op je zit te wachten. Wat dan? Koude voeten alarm!! En er is toch niks zo lekker dan een superzacht vloerkleed onder je blote voeten. Mooi, we zijn het eens! Liever kamerbreed tapijt? Dat kan natuurlijk ook, kijk even bij Desso. Of kom gewoon eens langs in een van de Woonspecialist winkels voor nog meer inspiratie en advies. Klaar voor de herfst? Kaarsjes aan en genieten!

Liefs, Karin
Karin