De Woonspecialist Beoordelingen 8,9 / 10  - 1444 klanten
Zoeken
Vind een winkel Vind winkel
Menu Sluiten

Waarom gordijnen ideaal zijn!

Echte sfeermakers noemen we ze ook wel. En ik heb er wel vaker over geschreven. Zonder gordijnen is je huis nèt niet af. Maar naast de sfeer die ze geven in je kamer, hebben gordijnen nog meer voordelen.

Even een leuke opsomming voor vandaag. Stiekem om jou te overtuigen om eens na te denken over gordijnen 😉

Lekker warm, of koel (wat jij wil)

Wist je dat de temperatuur in je woonkamer op peil blijft met gordijnen? Klinkt wellicht logisch, maar gordijnen – vaak wel de dikkere gordijnen- hebben een isolerende werking.

Ze houden nu eenmaal de kou van buiten, die sneaky door het glas naar binnen wil, tegen. Maar niet alleen kou, ook de hitte in de zomer hou je tegen met gordijnen. Vink dat voordeeltje maar vast af ✔️

Gordijnen woonkamer merk Kobe

Duurzaam en groen

Nee, je hoeft echt niet ineens groene gordijnen aan te schaffen. Het mag hoor, maar met groen bedoel ik meer duurzaam groen. Steeds meer gordijnleveranciers maken gordijnen van aangespoeld plastic uit de zee.

Deze plastic spullen spinnen ze samen met een zachtere stof om daar de meest prachtige gordijnen van te maken. Dus wil je een rol spelen in een beter milieu, dan zijn deze gordijnen écht een top idee.

Echooo

Als je ruim woont en redelijk minimalistisch, dan is de akoestiek in je kamer niet fantastisch. Je hoort toch net iets beter je hakjes op de vloer. En met kinderen galmen de ‘mamaaa’s’ en ‘papaaa’s’ net iets te heftig door de kamer.

Is gemakkelijk op te lossen met, je raadt het al, gordijnen. Met de stof bij je ramen, gesloten of geopend, verbeter je de akoestiek in je kamer. Dat maakt het een stuk rustiger in huis, geloof me maar.

gordijnen blog hoezo ze ideaal zijn
gordijnen zijn ideaal blog

Slapend afvallen

Nog een anders voordeeltje van gordijnen is afvallen. Het schijnt dat als je op een volledig donkere kamer beter slaapt én dus een betere spijsvertering op gang brengt. Daar val je dan van af. Een donkere kamer krijg je mede door verduisterende gordijnen. Dus waar wacht je nog op!

Heb ik je een beetje kunnen overtuigen? Laatste tip dan: loop eens bij een Woonspecialist winkel naar binnen. Door de mooie stoffen en vakkundig advies weet ik zeker dat je een aantrekkelijke en goede keuze gaat maken!

Liefs, Bo
Bo