De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2123 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten

Waarom gordijnen ideaal zijn!

Echte sfeermakers noemen we ze ook wel. En ik heb er wel vaker over geschreven. Zonder gordijnen is je huis nèt niet af. Maar naast de sfeer die ze geven in je kamer, hebben gordijnen nog meer voordelen.

Even een leuke opsomming voor vandaag. Stiekem om jou te overtuigen om eens na te denken over gordijnen 😉

Lekker warm, of koel (wat jij wil)

Wist je dat de temperatuur in je woonkamer op peil blijft met gordijnen? Klinkt wellicht logisch, maar gordijnen – vaak wel de dikkere gordijnen- hebben een isolerende werking. Bovendien zijn isolerende gordijnen meestal ook verduisterend. Fijn als de zon niet op je tv of mobieltje schijnt.

Isolerende gordijnen houden nu eenmaal de kou van buiten, die sneaky door het glas naar binnen wil, tegen. Maar niet alleen kou, ook de hitte in de zomer hou je tegen met gordijnen. Vink dat voordeeltje maar vast af ✔️

Gordijnen met haakjes, lussen of ringen?

Voordeel 2 bij de Woonspecialist is: je kiest uit de mooiste gordijnstoffen, wij bepalen samen welke rails en plooi perfect combineren en de vakmensen komen je nieuwe gordijnen inmeten en monteren als jij dat wilt. Handig toch?! Weet jij zeker dat je gordijnen mooi in de plooi zitten en strak aan de rails hangen!

Gordijnen woonkamer merk Kobe

Duurzaam en groen

Nee, je hoeft echt niet ineens groene gordijnen aan te schaffen. Het mag hoor, maar met groen bedoel ik meer duurzaam groen. Steeds meer gordijnleveranciers maken gordijnen van aangespoeld plastic uit de zee.

Deze plastic spullen spinnen ze samen met een zachtere stof om daar de meest prachtige gordijnen van te maken. Dus wil je een rol spelen in een beter milieu, dan zijn deze gordijnen écht een top idee. Dat je met gordijnen het warmteverlies beperkt is op zich al duurzaam, zeker een aanrader voor de koude maanden.

Echooo

Als je ruim woont en redelijk minimalistisch, dan is de akoestiek in je kamer niet fantastisch. Je hoort toch net iets beter je hakjes op de vloer. En met kinderen galmen de ‘mamaaa’s’ en ‘papaaa’s’ net iets te heftig door de kamer.

Is gemakkelijk op te lossen met, je raadt het al, gordijnen. Met de stof bij je ramen, gesloten of geopend, verbeter je de akoestiek in je kamer. Dat maakt het een stuk rustiger in huis, geloof me maar. Met transparante, luchtige gordijnen voeg je direct sfeer toe aan je kamer -> wat dacht je van inbetweens?

gordijnen blog hoezo ze ideaal zijn
gordijnen zijn ideaal blog

Slapend afvallen

Nog een anders voordeeltje van gordijnen is afvallen. Het schijnt dat als je op een volledig donkere kamer beter slaapt én dus een betere spijsvertering op gang brengt. Daar val je dan van af. Een donkere kamer krijg je mede door verduisterende gordijnen. Dus waar wacht je nog op!

Heb ik je een beetje kunnen overtuigen? Laatste tip dan: loop eens bij een Woonspecialist winkel naar binnen. Ontdek de mooiste gordijnstoffen en maak gebruik van het vakkundige advies en ik weet zeker dat je een aantrekkelijke en goede keuze gaat maken!

Liefs, Bo
Bo