De Woonspecialist Beoordelingen 8,9 / 10  - 1423 klanten
Zoeken
Vind een winkel Vind winkel
Menu Sluiten
isoleer met gordijnen blog
Koude wintermaanden? Gordijnen helpen je aan een warm huis.

Gordijnen voor de koude maanden

Gordijnen maken je huis echt af. De akoestiek in de kamer is beter en je brengt echt sfeer in je woning. Zeker in de herfst- en wintermaanden. Nu hebben we verschillende gordijnstoffen. Heel dun zoals vitrages. Ietsje dikker zijn de inbetweens en de hele dikke, zijn de verduisterende gordijnen.

En die verduisterende gordijnen zijn echt een aanwinst voor in de herfst en winter. Wist je dat het inzetten van gordijnen één van de oudste manieren is om je huis te isoleren? Eigenlijk een simpele oplossing om het lekker warm te maken in je woning. En dat kan helemaal met de trends van nu!

gordijnen isolerend blog

Het rijke velours

Velours zie je steeds meer terug in meubels. De zachte stof voelt fijn aan en naast dat het lekker voelt, staat het ook gelijk sfeervol. Banken, stoelen, poefjes en kussens zijn niet meer weg te denken in deze stof. Daar komen nu ook de gordijnen bij, in de meest rijke kleuren.

Mooi okergeel, koninklijk blauw of dieprood. Helemaal passend bij de het herfst- en winterseizoen. Deze dikkere stoffen helpen je om de kamer te verwarmen én je slaapkamer donkerder te maken – zo ben je klaar voor een heerlijke winterslaap 😉

Voeren van je gordijn

Naast velours zien we in deze koudere seizoenen ook steeds meer de dikkere katoenen gordijnen, of de dik geweven linnen exemplaren. Toch meer fan van de luchtige stoffen? Maar wil je wel gegarandeerd zijn van isolatie? Laat dan je gordijnen voeren.

Met een extra stof achter je gordijnen houdt je de kou ook uit je kamer. En het verduistert een stuk beter in je slaapkamer. Je gordijnen voeren heeft trouwens nog meer voordelen. Het beschermt je gordijnen tegen de zon en door de zwaarte van de stof vallen ze veel beter. Dus een echte win-win situatie !

Velours gordijn
Gordijnen isoleren blog

Conclusie: wil je in deze herfst en de komende winter een trendy woning? Ga dan voor de laatste trend op stoffengebied en kies een mooi velours gordijn. Toch liever meer luchtige stoffen, maar wel de voordelen van een dikker gordijn? Laat dan je gordijn voeren. En weet je, alles is mogelijk bij de Woonspecialist, maak een afspraak of kom gezellig langs!

Geniet van de kou!

Liefs, Bo
Bo