De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2226 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten
woonstijl scandinavisch woonspecalist houten vloer
Creëer je eigen Scandinavische interieur

Rust en eenvoud: Creëer een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur met deze 5 tips!

Dol op de Scandinavische woonstijl maar weet je niet waar je moet beginnen? No worries ik help je. Je leest in deze blog tips en tricks om van jouw huis een waar Scandinavisch paradijs te maken! Lees je mee?

1. Licht, lichter, lichtst

In Scandinavië gaat de zon behoorlijk vroeg onder, dus worden de interieurs zo licht mogelijk gehouden. Neem wit als basis en combineer deze met neutrale rustige kleuren zoals lichtgrijs of zachte groen, roze of blauw tinten.

Gietvloer

2. Natuurlijke materialen

Maak gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, riet, jute en rotan. Deze maken het namelijk lekker knus en warm. Verwerk ook natuurlijke elementen in je basis interieur door gebruik te maken van houten jaloezieën en lichte houten vloeren.

3. Zachte stoffen

Combineer natuurlijke materialen met zachte stoffen om sfeer te creëren. Gebruik wollen vloerkleden, zachte kussens, warme plaids of een lekker schapenvachtje. Comfort en behaaglijkheid zijn twee belangrijke uitgangspunten bij deze woonstijl.

4. Grafische prints

Grafische prints komen in bijna elk Scandinavisch interieur voor! Denk aan grafische prints op accessoires als kussens, plaids, kleden maar grafische prints kunnen ook gebruikt worden als behang. Let wel op dat je bij het kiezen van de print kiest voor iets subtiels, houd het rustig en neutraal.

5. Modern en strak

Combineer modern met luchtig en koop vooral functionele meubels. Houdt het rustig en eenvoudig, dat is waar het in Scandinavië om draait. Meubels zijn ergonomisch en functioneel, keep it simple. Less is more!

Wil je nou meer weten of voorbeelden hoe je de stijl in jouw interieur kan toepassen? Kijk dan eens op onze inspiratiepagina of kom langs in onze winkels, wij helpen je graag. Maak hier een afspraak of kom gezellig langs!

Scandinavische foto 6
woonstijl scandinavisch woonspecalist houten vloer
Liefs, Bo
Blog foto Bo