De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2232 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten
Vloerverwarming
Wanneer jouw vloertje wat warmte kan gebruiken.... vloerverwarming!

2 top trends om bij weg te smelten; pvc en vloerverwarming

Alles gaat eruit, voetjes van de voer en tover die nieuwe pvc er maar in. Pfff… was het maar zo makkelijk. Een oude vloer vervangen voor een nieuwe vloer is een beste klus.

Toch loont de moeite, zeker als je na de renovatie van je vloer erop vooruit gaat, de boel is beter geïsoleerd, je vloer ligt er strak in en je kan zuiniger verwarmen omdat je voor vloerverwarming hebt gekozen. Maar wat is het begin van dit ‘projectje’ ?

De belangrijkste vraag is: welke pvc vloer vindt je mooi? En het antwoord hoef je gelukkig niet alleen te vinden. Samen kijken we of een houtlook of betonlook pvc vloer het mooist staat in jouw woning en of het totaalplaatje perfect combineert met je interieur.

De volgende vraag is: kan je elke pvc vloer met vloerverwarming combineren? Ja, onze pvc vloeren zijn allemaal uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Dat geldt voor zowel elektrische als ook ingefreesde vloerverwarming.

Vloerverwarming en pvc vloer laten leggen

Vloerverwarming met welke vloer?

Er zijn verschillende soorten pvc vloeren die uitblinken door verschillende eigenschappen. De eerste vraag is: welke pvc vloer is geschikt voor jouw situatie? Hiervoor kijk je samen met onze adviseur naar jouw persoonlijke situatie om de juiste keuzes te maken.

 • Heb je huisdieren, een druk gezin?
 • Zoek je een pvc vloer voor een kantoor of praktijkruimte aan huis?
 • Kortom, hoe intensief gebruik je jouw pvc vloer?
 • Moet de pvc vloer geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals een pvc-vloer voor je badkamer?
 • Wil je een pvc vloer voor je keuken, waar je met vuur en vet staat te jongleren?

Afhankelijk daarvan kiezen wij samen een pvc vloer die bijvoorbeeld geschikt is voor gewoon of intensief gebruik in huis, of juist voor projectmatig gebruik. Want wij willen dat je lang plezier hebt van jouw nieuwe pvc vloer.

PVC vloer + vloerverwarming = besparen!

Waar precies zit de besparing in? Pvc geeft de warmte snel en makkelijk door aan de kamer. Waar een radiator er even over doet, en de warmte zich vanuit de plek waar de radiator staat nog moet verspreiden door de hele kamer is de vloerverwarming sneller. Dit komt omdat zowel elektrische als ook ingefreesde vloerverwarming over het hele vloeroppervlak verspreid ligt.

Trend 1 = visgraat pvc en vloerverwarming

Een visgraat vloer en warmte, is dat wel zo’n goed idee? Voor je het weet krijg je vissticks…. nee flauw. Het juiste antwoord is: ja. Een pvc vloer in visgraat patroon combineer je makkelijk met elektrische of ingefreesde vloerverwarming. PVC geeft de warmte snel door aan je kamer en voor de planken maakt het niet uit in welk patroon ze op de vloerverwarming gelegd worden.

Het voordeel van pvc met vloerverwarming?

Het grootste voordeel van pvc vloeren is, dat het materiaal warmte direct doorgeeft aan de omgeving. Dat noemt met warmtegeleiding. Het betekent, dat wanneer jij jouw vloerverwarming aanzet, de warmte zich binnen de kortste keren in je kamer verspreidt en het snel lekker warm is.

Bovendien hangt de warmte niet op één plek, dat is met een radiator het geval, maar de vloerverwarming zorgt ervoor dat het hele oppervlak aangenaam wordt verwarmd.

Kosten besparen met pvc + vloerverwarming doe je zo

Nu je weet hoe het systeem werkt, is snel duidelijk waar de besparing op lange termijn zit. Je energiekosten vallen lager uit door de combinatie van vloerverwarming en pvc vloer. Want je hoeft minder hard te stoken om de kamer te verwarmen en omdat je het zo snel warm krijgt zet je jouw thermostaat 1-2 graden lager, voelt goed!

Moduleo Roots woonkamer visgraat met terrazzo_ Lugano 46210 – Blackjack Oak 22215

Trend 2 = pvc tegels en vloerverwarming

Ja! Stenen tegels of betonlook tegels of terrazzo achtige vloertegels – ik ben fan!! Wij zien steeds meer tegels terug in het interieur, zoals grote 60 x 60 cm vloertegels in prachtige grijstinten, erg mooi voor je badkamer. Of wat dacht je van langwerpige marmer look tegels in lichte tinten, die staan perfect bij de populaire Hotel Chique stijl, en bij de Woonspecialist staan al die prachtige pvc tegels op je te wachten!

En de mooiste pvc tegels combineer je ook nog eens lekker met vloerverwarming. Waar pvc al aangenaam voelt aan je voeten maakt je met vloerverwarming een welness beleving van je woonkamer, slaapkamer of badkamer. Nooit meer met je blote voeten over koude natuursteen plavuizen haasten. Want pvc met vloerverwarming is zo veel warmer dan plavuizen. Heerlijk!!

Wat kost een pvc vloer met vloerverwarming

Dit hangt van verschillende factoren af. Ten eerste of je ingefreesde vloerverwarming kiest of elektrische vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming heeft het voordeel dat je deze snel kan leggen zonder dat het een hele grote stoffige klus wordt.

Wil je alleen vloerverwarming in je woonkamer of ook op je badkamer of slaapkamer? Of misschien voor de hele woning? Afhankelijk van het aantal vierkante meters waarvoor je vloerverwarming wilt laten leggen berekenen wij graag de kosten voor je.

elektrische vloerverwarming woonkamer energie en kosten besparen

Voordelen vloerverwarming en pvc vloer

Wanneer je een vloerverwarming laat plaatsen dan wil je graag het maximale uit dit type verwarming halen en wat de warmte in huis betreft is de combinatie met een pvc vloer een ideale keuze. Je profiteert direct van de beste eigenschappen van je pvc en vloerverwarming en op langere termijn levert het je een besparing op je energiekosten op.

Hier een boel voordelen op een rij:

 

 • PVC vloeren zijn sterk en makkelijk in onderhoud
 • Ruime keuze aan pvc vloeren met houtlook of steenlook dessins
 • PVC vloeren planken of pvc tegels als klikvloer of zelfklevend
 • PVC vloeren geven de warmte snel door
 • Je hoeft minder hard te stoken
 • Vloerverwarming warmt de kamer gelijkmatig op
 • Geen radiatoren meer in de kamer = meer ruimte
Vloerverwarming en pvc vloer laten leggen

PVC vloeren van goede merken

Bij de Woonspecialist kies je uit een ruim assortiment aan pvc vloeren van bekende merken zoals Moduleo, COREtec, Ambiant en meer.

Onze vakmensen komen je nieuwe pvc vloer ook graag bij je thuis leggen, en wanneer je voor het totaalplaatje kiest met vloerverwarming, dan mag je ook dat aan ons overlaten. Wij bieden je zowel vakkundig advies, hoogwaardige pvc vloeren en de meet- en montageservice voor jouw pvc vloer met vloerverwarming. Geef het grote “project nieuwe vloer” rustig uit handen, wij ontzorgen je graag!

Kosten pvc vloer met optie vloerverwarming

Dat je van tevoren helderheid hebt over alle kosten die komen kijken bij je nieuwe pvc vloer en vloerverwarming vinden wij bij de Woonspecialist heel belangrijk.

Stel dat wij samen jouw favoriete pvc vloer kiezen en je overweegt om eventueel ook voor vloerverwarming te gaan dan ontvang je van ons een offerte met erin alle prijzen en de totale kosten.

Wil je meer weten over vloerverwarming? Kom langs in onze winkel of maak een afspraak!

Vakmanschap vloer leggen bij de Woonspecialist

Ben je er al over uit voor welke pvc vloer en vloerverwarming jij kiest? Wie weet ontdek je in onze woonwinkel een nog mooiere vloer, laat je verrassen! Los van prijzen en kosten voor vloerverwarming en je favoriete pvc vloer kunnen we ook het verbruik, rendement en de besparing bespreken die de stap naar vloerverwarming jou oplevert.

Ben je benieuwd naar onze pvc vloeren en de mogelijkheden voor een combinatie met vloerverwarming bij jou thuis? Kom gewoon naar de winkel voor vrijblijvend advies! Tot snel!

Liefs, Karin
Karin