De Woonspecialist Beoordelingen 8,8 / 10  - 2232 klanten
Zoeken
Vind jouw winkel Vind winkel
Menu Sluiten

Design woonstijl

De design woonstijl is een stijlvolle en hedendaags interieurontwerp dat draait om de perfecte balans tussen vorm en functie.

Deze stijl staat bekend om zijn strakke lijnen, minimalistische esthetiek en het gebruik van hoogwaardige materialen. Modern & strak, dat is de design woonstijl. Ben je fan van geometrische vormen, kan je eindeloos genieten van het prachtige lijnenspel van bijvoorbeeld stalen kozijnen? Dan ben je voor een opgeruimde woning en een neutrale basis in het wit. Witte muren, witte plafonds en een strakke betonlook vloer.

Als je op zoek bent naar een interieur dat tijdloos, verfijnd en visueel aantrekkelijk is, dan is de design woonstijl zeker iets om te overwegen. Wil je weten hoe je  in jouw interieur toepast of welke andere woonstijl bij jou past? Maak een afspraak voor een interieuradvies!

Zo pas je de design woonstijl toe

De kamer is minimalistisch en praktisch ingericht. Maar zeker niet kil. Want de design woonstijl kenmerkt zich door de luxe afwerking van je interieur. En een aantal goede blikvangers, dat kunnen collectors items zijn of echte door kunstenaars ontworpen klassiekers, investeringen die in waarde stijgen. Bij deze woonstijl horen definitief moderne, strakke materialen als rvs, beton, hoogwaardig kunststof en glas.

Kleuren en materialen design interieur

Kleuren en materialen zijn essentiële elementen van het interieurontwerp. Ze kunnen een ruimte verlevendigen, de sfeer bepalen en de algehele uitstraling van een ruimte beïnvloeden. In het ontwerpproces is het dan ook belangrijk om zorgvuldig na te denken over welke kleuren en materialen er worden gebruikt.

Bij het kiezen van kleuren is het belangrijk om rekening te houden met de functie van de ruimte. Kleuren kunnen een ruimte vergroten of verkleinen, lichter of donkerder maken en zelfs de stemming beïnvloeden. Zachte, neutrale kleuren zoals beige en wit kunnen bijvoorbeeld een gevoel van rust en kalmte creëren, terwijl heldere en opvallende kleuren zoals rood en geel juist energie en opwinding kunnen opwekken. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kleuren van meubels en accessoires in de ruimte en om ervoor te zorgen dat ze harmonieus samengaan. Bij een design interieur wordt vaak gekozen voor zwart, wit en alle grijstinten hier tussenin. Wil je kleur? Kies voor een spannende, felle accentkleur zoals blauw of geel.

Materialen spelen ook een belangrijke rol in het ontwerp van het interieur. De keuze van materialen kan een grote invloed hebben op de uitstraling en het gevoel van een ruimte. Materialen zoals hout en natuursteen kunnen bijvoorbeeld een warme en uitnodigende sfeer creëren, terwijl materialen zoals glas en metaal juist modern en strak kunnen ogen. Om meer warmte in deze woonstijl te brengen kun je een zacht vloerkleed of mooie gordijnen kiezen als tegenhanger. Prints kom je weinig tegen, wil je toch iets speels dan combineren geometrische vormen makkelijk met de krachtige eyecatchers van de design woonstijl.

Het is belangrijk om de kleuren en materialen in het ontwerp van het interieur op elkaar af te stemmen. Bij het kiezen van materialen is het ook goed om rekening te houden met de textuur en afwerking van elk materiaal, om ervoor te zorgen dat ze elkaar aanvullen. Kan je hier hulp bij gebruiken? Kom naar de winkel, wij staan voor je klaar!

www.alexandervanberge.nl

Volop functionaliteit en comfort

In deze woonstijl staan functionaliteit en comfort voorop. Hightech apparatuur en smart home toepassingen zijn definitief een geliefd onderdeel en eenvoudig toe te passen! Denk aan elektrische raamdecoratie en alles wat je via spraak of je mobieltje kan besturen zoals verlichting, verwarming of bewegingsmelders. Uiteraard zijn al die prachtige, technische foefjes onzichtbaar weggewerkt. Woninginrichting met stijl en comfort.

black-n-white-stripes

Jouw woonkamer design

De kleuren in een design woonkamer zijn meestal neutraal en rustig. Denk hierbij aan wit, grijs en zwart. Accentkleuren worden gebruikt om de ruimte meer karakter te geven. Neem bijvoorbeeld roze voor een extra ‘bite’. Verlichting is ook een belangrijk onderdeel van de design woonkamer en wordt vaak gebruikt om de aandacht te vestigen op kunstwerken of architectonische elementen.

Ambiant – pvc – materialo – tegellook – slaapkamer – sfeerfoto – liggend

Jouw slaapkamer design

De design stijl is bij uitstek geschikt voor een slaapkamer, waar rust en ontspanning centraal staan. Een design slaapkamer wordt namelijk gekenmerkt door het eenvoudig kleurenpalet, zoals hiernaast benoemd, en het gebruik van luxe materialen zoals leer, glas en metaal. Een design slaapkamer straalt rust, elegantie en luxe uit en is daarmee de perfecte plek om te ontspannen na een drukke dag.

Check onze design woonstijl

retro_design_woonspecialist
Luxaflex
natural_oak_woonspecialist_design_woonstijl
Luxaflex
design_foto_15
design_foto_14
design_foto_10
design_foto_13
design_foto_11
blog-1
design_foto_7
design_foto_1
design_foto_9
design_foto_4
design_foto_6
pvc_vtwonen_tegel
design_foto_12
design_foto_2